HOME  |  Inwoners  |  Belastingen en WOZ-taxatieverslag

Belastingen en WOZ-taxatieverslag

sfeerafbeelding

Iedereen die in gemeente Weststellingwerf woont, een bedrijf heeft of eigenaar is van een pand, ontvangt jaarlijks (meestal eind februari) het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Je kunt de aanslag gemeentelijke belastingen online bekijken via Mijn Weststellingwerf met jouw persoonlijke DigiD.

Op het aanslagbiljet kunnen de volgende belastingen staan, afhankelijk van jouw situatie:

Bekijk de aanslag gemeentelijke belastingen online via Mijn Weststellingwerf

Mijn Weststellingwerf is het persoonlijke en beveiligde loket van de inwoners van de gemeente Weststellingwerf. Via internet regel je steeds meer zaken met de gemeente eenvoudig, veilig en snel. Zo ook jouw aanslagen gemeentelijke belastingen. Al jouw gegevens worden beveiligd opgeslagen en alleen jij kan hierbij met je persoonlijke DigiD. Het voordeel van DigiD is, dat je persoonsgegevens automatisch worden ingevuld. Dat werkt efficiënt en scheelt tijd.

DigiD Login op Mijn Weststellingwerf

Automatische incasso

Regel je betaling eenvoudig online via Mijn Weststellingwerf. Je kunt ook betalen via automatische incasso. Het bedrag wordt verdeeld in 10 termijnen, zodat je gespreid kunt betalen.

Bezwaar maken? Eerst even bellen!

Wilt u bezwaar maken tegen de hoogte van de aanslag of tegen de WOZ-beschikking? Bel dan eerst met de gemeente via 14 0561. Een telefoontje kan al veel vragen beantwoorden.

Onroerende-zaakbelastingen (OZB)

Hebt u een onroerende zaak, zoals een koopwoning of bedrijfspand? Jaarlijks betaalt u hiervoor onroerendezaakbelasting (OZB) aan de gemeente.

Reclamebelasting

Voor het hebben van een openbare aankondiging in Wolvega die vanaf de openbare weg zichtbaar is, moet u reclamebelasting betalen.

kwijtschelding

Bent u niet in staat om de gemeentelijke belastingen te betalen? Dan kunt u vragen om kwijtschelding.

Afvalstoffenheffing

U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing.

Aangifteformulier toeristenbelasting

U betaalt toeristenbelasting als u als particulier of ondernemer  tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt.

Op zoek naar meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon 14 0561.

WOZ-taxatiegegevens

Elk jaar stelt de gemeente de waarde van alle onroerende zaken binnen de gemeente vast. Voor de berekening van de onroerende zaakbelasting is de WOZ-waarde van het pand nodig.

Rioolheffing

U betaalt mee aan de aanleg en het onderhoud van het riool in de gemeente. U krijgt een aanslag rioolheffing als u een woning of bedrijfspand hebt in de gemeente.

Forensenbelasting

Als u een tweede woning of stacaravan meer dan 90 dagen per jaar in de ene gemeente tot uw beschikking hebt, terwijl u ingeschreven staat in een andere gemeente, betaalt u forensenbelasting.