HOME  |  Inwoners  |  Belastingen en WOZ-taxatieverslag

Belastingen en WOZ-taxatieverslag

sfeerafbeelding

Iedereen die in gemeente Weststellingwerf woont, een bedrijf heeft of eigenaar is van een pand, ontvangt jaarlijks (meestal eind februari) het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Je kunt de aanslag gemeentelijke belastingen online bekijken via Mijn Weststellingwerf met jouw persoonlijke DigiD.

Op het aanslagbiljet kunnen de volgende belastingen staan, afhankelijk van jouw situatie:

Bekijk de aanslag gemeentelijke belastingen online via Mijn Weststellingwerf

Mijn Weststellingwerf is het persoonlijke en beveiligde loket van de inwoners van de gemeente Weststellingwerf. Via internet regel je steeds meer zaken met de gemeente eenvoudig, veilig en snel. Zo ook jouw aanslagen gemeentelijke belastingen. Al jouw gegevens worden beveiligd opgeslagen en alleen jij kan hierbij met je persoonlijke DigiD. Het voordeel van DigiD is, dat je persoonsgegevens automatisch worden ingevuld. Dat werkt efficiënt en scheelt tijd.

Login op Mijn Weststellingwerf

Regel je betaling eenvoudig online

Regel je betaling eenvoudig online via Mijn Weststellingwerf. Je kunt ook betalen via automatische incasso. Het bedrag wordt verdeeld in 10 termijnen, zodat je gespreid kunt betalen.

Wat kan je allemaal regelen op Mijn Weststellingwerf?

Naast het inzien van aanslagen gemeentelijke belastingen, kan je met Mijn Weststellingwerf ook:

• uw belastingaanslagen inzien (ook voor uw bedrijf wanneer dat op uw naam staat)
  • WOZ-taxatieverslagen bekijken en downloaden
  • uw automatische incasso regelen.
  • digitaal bezwaar indienen op de gemeentelijke belasting
  • kwijtschelding van gemeentelijke belastingen aanvragen. Dit kan wanneer u een laag inkomen heeft.
  • uw persoonlijke gegevens aanvullen of wijzigen. Deze gegevens worden gebruikt in verschillende aanvraagformulieren, waardoor u ze niet meer zelf hoeft in te vullen
  • de status opvragen van andere lopende zaken bij de gemeente Weststellingwerf

Op zoek naar meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon 14 0561.

WOZ-taxatiegegevens

Elk jaar stelt de gemeente de waarde van alle onroerende zaken binnen de gemeente vast. Voor de berekening van de onroerende zaakbelasting is de WOZ-waarde van het pand nodig.

Via Mijn Weststellingwerf (met uw DigiD) kunt u het taxatieverslag met alle gegevens opvragen en downloaden.

Let op: mocht u op het taxatieverslag géén 3 vergelijkbare verkochte objecten aantreffen, dan kunt u het volledige taxatieverslag aanvragen via:

Bezwaar maken? Eerst even bellen!

Wilt u bezwaar maken tegen de hoogte van de aanslag of tegen de WOZ-beschikking? Bel dan eerst met de gemeente via 14 0561. Een telefoontje kan al veel vragen beantwoorden.

Zelf bezwaar maken is gemakkelijk en bespaart geld

Bezwaar maken kunt u het beste zelf doen. Zelf bezwaar maken is gemakkelijk en bespaart geld. Wanneer u een bureau inschakelt om u (gratis) te helpen, zijn daar kosten aan verbonden voor ons. Deze kosten komen indirect weer bij u terecht, omdat wij ze verwerken in het tarief voor de onroerende zaakbelasting. De vergoeding die de bureaus rekenen ligt gemiddeld tussen de €700 en €1000.

Bezwaar maken kan online via Mijn Weststellingwerf. Vul hiervoor het formulier ‘Bezwaar gemeentelijke belasting’’ in. Wij nemen uw bezwaar dan in behandeling. De uitspraak hiervan ontvangt u per post.