HOME  |  Inwoners  |  Bezwaar maken gemeentelijke belastingen

Bezwaar maken gemeentelijke belastingen

DigiD

Wilt je bezwaar maken tegen de hoogte van de aanslag of tegen de WOZ-beschikking? Bel dan eerst met de gemeente via 14 0561. Een telefoontje kan al veel vragen beantwoorden.

Zelf bezwaar maken is gemakkelijk en bespaart geld

Bezwaar maken kun je het beste zelf doen. Zelf bezwaar maken is gemakkelijk en bespaart geld. Wanneer je een bureau inschakelt om je (gratis) te helpen, zijn daar kosten aan verbonden voor ons. Deze kosten komen indirect weer bij jou terecht, omdat wij ze verwerken in het tarief voor de onroerende zaakbelasting. De vergoeding die de bureaus rekenen ligt gemiddeld tussen de €700 en €1000.

Bezwaar maken kan online via ' Mijn Weststellingwerf' (met DigiD). Vul hiervoor het formulier ‘Niet eens met de aanslag’’ of "Niet eens met de WOZ-waarde " in. Wij nemen je bezwaar dan in behandeling. De uitspraak hiervan ontvang je per post.

DigiD  Digitaal bezwaar maken