HOME  |  Inwoners  |  Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling

Folder goede buren (pdf)

'Beter een goede buur dan een verre vriend'

Naast elkaar wonen kan prettig zijn. Samen de heg planten, een kop koffie drinken en elkaar helpen in nood; het hoort er allemaal bij. De meeste mensen vinden een goed contact met hun buren heel belangrijk. Houd daarom rekening met je buren. Je wilt ook dat ze rekening houden met jou!

Zetten zij bijvoorbeeld hun auto graag recht voor de deur? Gun ze dat. Neem ook eens de container van de buren mee. Als zij zien dat je rekening met hen houdt, zullen ze ook eerder rekening met jou houden.

Naast elkaar wonen kan ook lastig zijn. Geluid van de radio of tv of een blaffende hond. Of de takken van hun boom die in jouw tuin overhangen. Er is een probleem en daar wil je iets aan doen, want je wilt prettig wonen. Hoe pak je dat aan?

Buurtbemiddeling 

Sinds april 2018 is de gemeente Weststellingwerf samen met de politie, Scala Welzijn WoonFriesland en de Woningstichting Weststellingwerf gestart met buurtbemiddeling. Je kunt kosteloos contact opnemen met Scala welzijn om ondersteund te worden bij jouw burenruzie. Kijk voor meer informatie op http://scala-welzijn.nl/diensten-buurtbemiddeling-weststellingwerf.