HOME  |  Inwoners  |  Buurtpreventie Whatsapp Weststellingwerf

Buurtpreventie Whatsapp Weststellingwerf

Banner met de tekst Samen voor een veilige buurt

Buurtpreventie WhatsAppgroepen in Weststellingwerf richten zich op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde straat, wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht. Het doel van een Buurtpreventie WhatsAppgroep is het creëren van meer sociale cohesie in de buurt en extra ogen en oren voor de politie. De meeste woninginbraken worden namelijk voorkomen of opgelost dankzij oplettende buren. Helaas worden veel verdachte situaties niet gemeld. Met het melden van verdachte situaties in een WhatsAppgroep, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en alert gemaakt.

Ondertussen kan de politie worden gealarmeerd. In diverse dorpen en steden in Nederland hebben Buurtpreventie WhatsAppgroepen al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald. Het mooie is dat iedereen zelf een WhatsAppgroep kan opstarten!

Actieve straten Buurtpreventie WhatsApp Gemeente Westsellingwerf

Buurtpreventie WhatsAppgroep starten

Wil je een Buurtpreventie WhatsAppgroep starten? Kijk of er niet al een Buurtpreventie WhatsAppgroep actief is in je straat.

Huisregels Buurtpreventie Whatsapp

Om een goede WhatsApp Buurtpreventie groep op te richten hebben een een aantal richtlijnen opgesteld waar u  gebruik van kunt maken.

Contact informatie Buurtpreventie WhatsApp

Voor meer informatie over Buurtpreventie WhatsApp of als u wilt deelnemen aan een bestaande groep bij u in de straat, kunt u mailen naar info@weststellingwerf.nl Wij kunnen u in contact brengen met de beheerder van de Buurtpreventie WhatsAppgroep in uw straat.