Contact gebiedsteam
Weststellingwerf heeft twee gebiedsteams, een in Noordwolde en een in Wolvega. Elk gebiedsteam heeft professionele hulpverleners, de ‘vlechtwerkers’. Zij bieden je steun op het gebied van jeugd en gezin, zorg en werk en inkomen. Of je nu een kleine of grote vraag hebt, de vlechtwerker staat voor je klaar.
Hoe werkt het?
Wij werken op de volgende manier: één gezin, één plan, één Vlechtwerker. Overzichtelijk en makkelijk bereikbaar. Samen met jouw Vlechtwerker kijk je wat je nodig hebt. Wat kun je zelf misschien al doen om het probleem op te lossen? En wat kunnen buren, vrienden, familie of vrijwilligersnetwerken voor jou doen? Hoe kan de Vlechtwerker je helpen? Is het toch moeilijk om samen jouw probleem op te lossen dan kunnen we extra specialistische hulp inzetten.
Wij werken ook goed samen met (wijk)verenigingen, dorpsbelangen, huisartsen en scholen. Maar ook met buurtbewoners. Door verbinding te zoeken, weten wij wat er leeft in jouw omgeving. Zo kunnen we inspelen op signalen en voorkomen dat zorgen en problemen te groot worden.
Gebiedsteam Wolvega
Bezoekadres:
Griffioenpark 3 in Wolvega (naast het gemeentehuis)
Loop op alle werkdagen vrijblijvend binnen van 09.00 -13.00 uur.
Telefoonnummer: 0561-691233
Bij welk gebiedsteam moet ik zijn?
- Dorpen die bij het gebiedsteam Wolvega horen:
Slijkenburg, Spanga, Langelille, Munnekeburen, Scherpenzeel, Sonnega, Oldelamer, Nijelamer, Oldetrijne, Nijetrijne en Wolvega. - Dorpen die bij het gebiedsteam Noordwolde horen:
Blesdijke, De Blesse, Peperga, Steggerda, Vinkega, De Hoeve, Noordwolde, Zandhuizen, Oosterstreek, Boijl, Nijeholtwolde, Oldeholtwolde, Ter Idzard, Nijeholtpade en Oldeholtpade
Gebiedsteam Noordwolde
Bezoekadres:
Mandehof 15 in Noordwolde
(multifunctioneel centrum ‘t Vlechtwerk)
Alle werkdagen 09.00 tot 13.00 uur, woensdagmiddag op afspraak.
Telefoonnummer: 0561-691221
Vraag iemand bij het gesprek
Een gesprek met een Vlechtwerker van het gebiedsteam is voor jou waarschijnlijk geen dagelijkse routine. Je mag iemand vragen bij het gesprek aanwezig te zijn. Twee horen namelijk meer dan één. Dat kan iemand uit je eigen omgeving zijn, of een onafhankelijke cliëntondersteuner.