HOME  |  Inwoners  |  Contact gebiedsteam

Contact gebiedsteam

Header contact gebiedsteams

Weststellingwerf heeft twee gebiedsteams, één in Wolvega en één in Noordwolde. Elk gebiedsteam heeft professionele hulpverleners, de ‘vlechtwerkers’. Zij bieden je  steun op het gebied van jeugd en gezin, zorg en werk en inkomen. Of je nu een kleine of grote vraag hebt, de vlechtwerker staat voor je klaar.

Welke vraag je ook hebt, wij helpen je verder!

Hoe werkt het?

Wij werken op de volgende manier: één gezin, één plan, één Vlechtwerker. Overzichtelijk en makkelijk bereikbaar. Samen met jouw Vlechtwerker kijk je wat je nodig hebt. Wat kun je zelf misschien al doen om het probleem op te lossen? En wat kunnen buren, vrienden, familie of vrijwilligersnetwerken voor jou doen? Hoe kan de Vlechtwerker je helpen? Is het toch moeilijk om samen jouw probleem op te lossen dan kunnen we extra specialistische hulp inzetten.

Wij werken ook goed samen met (wijk)verenigingen, dorpsbelangen, huisartsen en scholen. Maar ook met buurtbewoners. Door verbinding te zoeken, weten wij wat er leeft in jouw omgeving. Zo kunnen we inspelen op signalen en voorkomen dat zorgen en problemen te groot worden.

Vraag iemand bij het gesprek

Een gesprek met een Vlechtwerker van het gebiedsteam is voor jou waarschijnlijk geen dagelijkse routine. Je mag  iemand vragen bij het gesprek aanwezig te zijn. Twee horen namelijk meer dan één. Dat kan iemand uit je eigen omgeving zijn, of een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Neem contact op met het gebiedsteam

Wil jij graag in contact komen met het gebiedsteam? Mail of bel dan met het Gebiedsteam van Wolvega of Noordwolde:
 

Gebiedsteam Wolvega

Wanneer kun je bij ons langskomen? 

  • Maandag tot en met vrijdag:
    09.00 - 13.00 uur.

Dorpen die bij het gebiedsteam Wolvega horen:

  • Slijkenburg, Spanga, Langelille, Munnekeburen, Scherpenzeel, Sonnega, Oldelamer, Nijelamer, Oldetrijne, Nijetrijne en Wolvega.

Gebiedsteam Noordwolde

Wanneer kun je bij ons langskomen? 

  • Maandag tot en met vrijdag (woensdagmiddag op afspraak):
    09.00 - 13.00 uur.

Dorpen die bij het gebiedsteam Noordwolde horen:

  • Blesdijke, De Blesse, Peperga, Steggerda, Vinkega, De Hoeve, Noordwolde, Zandhuizen, Oosterstreek, Boijl, Nijeholtwolde, Oldeholtwolde, Ter Idzard, Nijeholtpade en Oldeholtpade.