HOME  |  Inwoners  |  Energiecoaches

Energiecoaches

Energiecoaches in Weststellingwerf

De gemeente Weststellingwerf wil in 2030 duurzaam en klimaatneutraal zijn. Om dit te bereiken, heeft de gemeente haar inwoners hard nodig. Daarom is de gemeente samen met Stichting De Duurzame Toekomst op zoek naar energiecoaches. Energiecoaches helpen inwoners met energie besparen. Ook adviseren ze inwoners over hun woning energiezuinig maken. Hierdoor wordt de rekening voor energie lager en verbetert het comfort in huis. Daarnaast vermindert hiermee de uitstoot van CO2. Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Meld je dan aan en volg een gratis training tot energiecoach!

Wat doet een energiecoach?

Als coach ben je een vrijwillige ‘gids’ van stichting De Duurzame Toekomst. Op aanvraag bezoek je woningen. Samen met de bewoners kijk je naar mogelijkheden om energie te besparen. Je krijgt tijdens je bezoeken materiaal mee. Daarmee kun je mensen helpen direct aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door tochtstrippen en/of radiatorfolie te plaatsen.

Hoe word je energiecoach?

Iedereen kan energiecoach worden. Wil je inwoners helpen? Wil je samen energie besparen? Meld je dan aan. Je krijg een leerzame training. Voor de training is technische kennis niet nodig.

Hoe ziet de training eruit?

Tijdens de training krijg je technische informatie over energiebesparing. Daarnaast leer je omgaan met een warmtecamera. Hoe zit het met tocht en isolatie? Hoe staat de CV ingesteld? Wat zijn de mogelijkheden van radiatorfolie en tochtstrippen? Als coach kun je straks antwoord geven op deze vragen en professioneel advies geven. Ook leer je het effect van kleine veranderingen in gedrag. Na de training weet je hoe je met inwoners ‘aan de keukentafel’ praat over energie.

De training start op 5 oktober. De training bestaat uit vier avonden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Samenwerking De Duurzame Toekomst en gemeente Weststellingwerf

Stichting De Duurzame Toekomst werkt in Weststellingwerf en is ontstaan uit Energiecoöperatie De Toekomst. De stichting heeft met de gemeente afgesproken dat zij het project energiecoaches gaan uitvoeren. De stichting begeleidt de energiecoaches. De gemeente heeft geld beschikbaar voor een goede training van het Duurzaam Bouwloket.

Hoe maak ik een afspraak met een energiecoach?

Nog even geduld! Wij zijn nu op zoek naar coaches. Houd de website van De Duurzame toekomst in de gaten voor meer informatie.

Aanmelden of vragen?

Als je je wilt aanmelden of nog vragen hebt, neem contact op met: energiecoach@deduurzametoekomst.nl