HOME  |  Inwoners  |  Gebiedsteams Weststellingwerf

Gebiedsteams Weststellingwerf

De gebiedsteams: uw eerste loket voor zorg en ondersteuning.

Lukt traplopen niet meer en vraagt u zich af of u thuis kunt blijven wonen? Heeft u moeite om uw geldzaken op orde te krijgen? Heeft u vragen over opvoeden? Het gebiedsteam denkt met u mee. De Vlechtwerkers bieden steun op het vlak van zorg en welzijn, jeugd en gezin, wonen, werken en inkomen.

Hoe werkt het?

U gaat in gesprek met een Vlechtwerker van het gebiedsteam over uw vraag en uw situatie. Samen kijkt u naar wat u nodig heeft en of aanvullende zorg ingezet moet worden. En als u hulp nodig heeft, wat kunt u dan zelf doen? En wat kunnen buren, vrienden, familie  of vrijwilligersnetwerken voor u doen?

De gemaakte afspraken nemen we op in een plan van aanpak. Wanneer professionele ondersteuning op maat nodig is, moet hiervoor een aanvraag worden gedaan. Het afgeven van een beschikking duurt ongeveer acht weken.

Vraag iemand bij het gesprek

Een gesprek met een Vlechtwerker van het gebiedsteam is voor u waarschijnlijk geen dagelijkse routine. U kunt iemand vragen bij het gesprek aanwezig te zijn. Twee horen namelijk meer dan één. Dat kan iemand uit uw eigen omgeving zijn, of een onafhankelijke cliëntondersteuner.

In de gemeente Weststellingwerf hebben wij twee gebiedsteams: Noordwolde en Wolvega. Wilt u weten onder welk gebiedsteam u valt, hieronder ziet u een overzicht van de dorpen per gebiedsteam en contactgegevens.

Meer weten over de gebiedsteams? Lees hier de folder over de gebiedsteams in Weststellingwerf.

Contact en openingstijden gebiedsteams Weststellingwerf:

Contact gebiedsteam Wolvega

Bezoekadres:

Griffioenpark 3 te Wolvega (naast het gemeentehuis)

Openingstijden:

  • Loop op alle werkdagen vrijblijvend binnen van 09.00 -13.00 uur.
  • Telefoonnummer: 0561-691233 (bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:30 - 16:30, vrijdag van 8:30 - 13.00 uur)

Dorpen die tot het gebiedsteam Wolvega behoren:
Slijkenburg, Spanga, Langelille, Munnekeburen, Scherpenzeel, Sonnega, Oldelamer, Nijelamer, Oldetrijne, Nijetrijne en Wolvega.

Contact gebiedsteam Noordwolde

Bezoekadres:

Mandehof 15 te Noordwolde 
(multifunctioneel centrum ‘t Vlechtwerk)

Openingstijden:

  • Alle werkdagen 09.00 - 13.00 uur, woensdagmiddag op afspraak.
  • ​Telefoonnummer: 0561 - 691221

Dorpen die tot het gebiedsteam Noordwolde behoren:
Blesdijke, De Blesse, Peperga, Steggerda, Vinkega, De Hoeve, Noordwolde, Zandhuizen, Oosterstreek, Boijl, Nijeholtwolde, Oldeholtwolde, Ter Idzard, Nijeholtpade en Oldeholtpade