HOME  |  Inwoners  |  Gezond Gewicht Jeugd, JOGG Weststellingwerf

Gezond Gewicht Jeugd, JOGG Weststellingwerf

Gemeente Weststellingwerf wil gezond gewicht bij de jeugd bevorderen door middel van de JOGG-aanpak. Deze landelijke aanpak wordt al in ruim 100 andere gemeentes ingezet. Over JOGG landelijk leest u hier meer .

Aanpak in Weststellingwerf

Sinds oktober 2015 is Weststellingwerf JOGG-gemeente. Met de JOGG-aanpak wordt lokaal aandacht gegeven aan gezond leven en een daarbij te behalen gezond gewicht van de jeugd. Weststellingwerf staat achter de landelijke JOGG-boodschap:

“Jongeren Op Gezond Gewicht streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.”

De aanpak richt zich niet alleen op de jeugd zelf, want om gezond te kunnen opgroeien hebben kinderen de inzet van iedereen nodig. Ten eerste die van de ouders en verzorgers, maar daarnaast ook die van professionals in het onderwijs, de zorg, welzijn- en buurtorganisaties, sportclubs en bedrijven. Met de JOGG-aanpak werkt de gemeente Weststellingwerf samen met lokale partijen aan een gezond gewicht voor de jeugd.

Ervaringen in andere JOGG-gemeenten leren dat de kans op succes het grootst is door te focussen op een gebied waar wordt gestart met de JOGG-aanpak. Hier is ervoor gekozen om te starten in Wolvega. Dit betekent niet dat andere gebieden worden uitgesloten. Zodra dat mogelijk is komt JOGG ook daar.

Wat gebeurt allemaal in Weststellingwerf op het gebied van jongeren en gezond gewicht? Hoeveel gezonde scholen zijn er en hoeveel organisaties voeren activiteiten uit onder de paraplu van JOGG? Dit en meer lees je in de factsheet: 1,5 jaar JOGG-Weststellingwerf (pdf).

Lees hieronder meer over wat u kunt bijdragen aan onze JOGG-aanpak of neem contact op met de JOGG-regisseur, telefoon 0561 691255 of per mail jogg@weststellingwerf.nl