HOME  |  Inwoners  |  Herinrichting Stationsgebied

Herinrichting Stationsgebied

Luchtfoto Stationsgebied

De Stationsweg in Wolvega is een drukke weg. Het is een van de belangrijkste verbindingswegen in Wolvega. We maken de Stationsweg veiliger voor iedereen die er langskomt: in de auto, op de fiets en lopend.

De Stationsweg krijgt een nieuw wegdek en voor het station leggen we een nieuw gebied aan. Tussen de Welkoop en het station is een apart fietspad aangelegd. Tussen de Sleeswijklaan en ovonde (Spoorlaan) komt ook een nieuw wegdek, daar komen fietsstroken op. De spoorwegovergang maken we veiliger met een opstelstrook voor fietsers. Deze strook leggen we eind mei aan, in een weekend dat de spoorwegovergang vanwege werk aan het spoor al afgesloten is. Zo combineren we het werk en is er maar één keer overlast voor het verkeer.

Het vernieuwen van de Stationsweg gebeurt in vier delen, zodat andere delen van de weg beschikbaar blijven. Ook zorgen we dat woningen, winkels, bedrijven en parkeerterreinen bereikbaar blijven. 

Omleidingsroutes

We werken met een hoofdomleidingsroute via de Lycklamaweg en Om den Noort.
Verder zijn er per wegdeel waar wordt gewerkt omleidingsroutes voor bestemmingsverkeer. Volgt u de aanwijzingen op de gele borden om uw bestemming te bereiken. Onderaan deze pagina vindt u kaarten met omleidingsroutes.
 

Houdt u rekening met de omwonenden?

Waar verkeer moet omrijden, zorgt dat voor extra verkeer om omliggende wegen. Wij vragen bewoners van die straten om begrip voor deze tijdelijke situatie en wij proberen de overlast zo klein mogelijk te houden. Moet u vanwege de werkzaamheden omrijden om op uw bestemming te komen? Dan vragen wij u rekening te houden met de bewoners van de straten rond de Stationsweg en omleidingsroutes. Pas uw tempo aan en gebruik de aangewezen omleidingsroutes.

Welke fases zijn er?

Deel 1: 15 januari - 5 april

Vanaf de Welkoop richting het stationsgebouw is de weg vernieuwd en is een apart fietspad aangelegd. Het plein voor het station wordt opnieuw ingericht en krijgt een heel nieuwe uitstraling.

Deel 2: 8 april - 3 mei

De kruising Sleeswijklaan/Stationsweg wordt aangepakt. De kruising is vier weken afgesloten voor verkeer. Fietsers en wandelaars kunnen er wel langs. De parkeerterreinen bij Jumbo en het station blijven bereikbaar. Het parkeerterrein bij het station bereikt u vanaf de noordkant, via Om den Noort en Heerenveenseweg.
De omleidingsroutes vindt u als PDF onderaan deze pagina.

Deel 3: 3 mei - 1 juni

De Stationsweg vanaf de Sleeswijklaan tot de ovonde (Spoorlaan) krijgt een nieuw wegdek. Hier leggen we asfalt aan met fietsstroken. Ook maken we een opstelstrook voor fietsers voor de spoorwegovergang.

Openbaar vervoer

Het treinstation blijft bereikbaar. De bushaltes bij het station zijn tijdelijk buiten gebruik. Busreizigers kunnen in- en uitstappen bij de haltes nabij de Lidl. Kijk ook op de website van Arriva voor reisadvies.

Met nieuwsbrieven en via deze website houden we u op de hoogte. De nieuwsbrieven, het ontwerp de nieuwe inrichting en de omleidingsroutes kunt u hieronder downloaden.

Gladheidsbestrijding

Gladheid komt in Nederland vrijwel elke winterperiode voor. Klik hieronder wat de gemeente doet om de gladheid te bestrijden en wat u zelf kunt doen.

Onderhoud

Klik hieronder voor een overzicht van alle onderhoud binnen de gemeente.

Groen

Eikenprocessierupsen zitten in de maanden mei en juni in een groot aantal eikenbomen.

Werk in uitvoering

Klik hieronder voor een overzicht van alle stremmingen en verkeershinder binnen de gemeente.