HOME  |  Inwoners  |  Herinrichting Stationsgebied

Herinrichting Stationsgebied

De Stationsweg is een drukke weg. Het is een van de belangrijkste verbindingswegen in Wolvega. We maken de Stationsweg veiliger voor iedereen die er langskomt: in de auto, op de fiets en lopend.

Wat gaan we doen?

De Stationsweg krijgt een nieuw wegdek en voor het station leggen we een nieuw gebied aan. Tussen de Welkoop en het station komt een apart fietspad. Dit fietspad wordt als eerste aangelegd. Maandag 19 november start de aannemer hiermee. Dit werk kan zonder stremming van de weg.

Als het fietspad klaar is, gaat de aannemer in januari verder met het vernieuwen van de Stationsweg. Delen van de weg worden dan wel tijdelijk gestremd. Er worden omleidingsroutes ingesteld. We zorgen ervoor dat woningen, winkels, bedrijven en het station altijd bereikbaar blijven. Op dinsdag 11 december houden we van 16.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst bij Brrand (Sleeswijklaan 1). U bent van harte welkom om de plannen en omleidingsroutes te bekijken.

Met nieuwsbrieven en via deze website houden we u op de hoogte. Nieuwsbrief 1 leest u hieronder. Ook het ontwerp kunt u in de PDF hieronder bekijken.

Groen

Eikenprocessierupsen zitten in de maanden mei en juni in een groot aantal eikenbomen.

Werk in uitvoering

Klik hieronder voor een overzicht van alle stremmingen en verkeershinder binnen de gemeente.

Onderhoud

Klik hieronder voor een overzicht van alle onderhoud binnen de gemeente.