HOME  |  Inwoners  |  Herinrichting Stationsgebied

Herinrichting Stationsgebied

Luchtfoto Stationsgebied

De Stationsweg in Wolvega is een drukke weg. Het is een van de belangrijkste verbindingswegen in Wolvega. We maken de Stationsweg veiliger voor iedereen die er langskomt: in de auto, op de fiets en lopend.

De Stationsweg krijgt een nieuw wegdek en voor het station leggen we een nieuw gebied aan. Tussen de Welkoop en het station komt een apart fietspad. Dit fietspad is inmiddels aangelegd.

Het vernieuwen van de Stationsweg gebeurt in vier delen, zodat andere delen van de weg beschikbaar blijven. Ook zorgen we dat woningen, winkels, bedrijven en parkeerterreinen bereikbaar blijven. 

Omleidingsroutes

We werken met een hoofdomleidingsroute via de Lycklamaweg en Om den Noort.
Verder zijn er per wegdeel waar wordt gewerkt omleidingsroutes voor bestemmingsverkeer.
De eerste omleidingsroute vindt u onderaan deze pagina.

Deel 1 – start dinsdag 15 januari
We starten aan de kant van Welkoop en werken richting de kruising Sleeswijklaan. Dit splitsen we in 2 delen, zodat de parkeerplaats bij het station toegankelijk blijft.

  • Hoofdomleiding: Verkeer vanaf de Spoorlaan richting Ter Idzard/Heerenveen kan rijden via de Lycklamaweg en Om Den Noort (en omgekeerd).
  • Bestemmingsverkeer centrum en station: Verkeer richting het centrum en station kan via de Heerenveenseweg en Sleeswijklaan (en omgekeerd). 

Openbaar vervoer

Het treinstation blijft bereikbaar. De bushaltes bij het station zijn tijdelijk buiten gebruik. Busreizigers kunnen in- en uitstappen bij de haltes nabij de Lidl. Kijk ook op de website van Arriva voor reisadvies.

Met nieuwsbrieven en via deze website houden we u op de hoogte. Hieronder kunt u nieuwsbrief 1, het ontwerp en de omleidingsroute van fase 1 downloaden.

Gladheidsbestrijding

Gladheid komt in Nederland vrijwel elke winterperiode voor. Klik hieronder wat de gemeente doet om de gladheid te bestrijden en wat u zelf kunt doen.

Onderhoud

Klik hieronder voor een overzicht van alle onderhoud binnen de gemeente.

Groen

Eikenprocessierupsen zitten in de maanden mei en juni in een groot aantal eikenbomen.

Werk in uitvoering

Klik hieronder voor een overzicht van alle stremmingen en verkeershinder binnen de gemeente.