HOME  |  Inwoners  |  NIX zonder ID

NIX zonder ID

nix zonder ID poster17 mei t/m 1 juni 2018: themaweek van ‘NIX zonder ID’

Jongeren die alcohol of tabak willen kopen hebben nog niet altijd een ID bij de hand. Om de controle voor verstrekkers gemakkelijker te maken, steunt de gemeente Weststellingwerf de landelijke themaweek ´NIX zonder ID´.
Het doel van deze week is om jongeren te stimuleren om bij het kopen van alcohol of tabak uit eigen beweging hun legitimatiebewijs te laten zien. Aan jongeren tot 18 jaar mag geen alcohol of tabak worden verkocht. Om misverstanden te voorkomen, wordt iedereen tot 25 jaar gevraagd om een legitimatie te laten zien bij de aankoop van drank of rookwaren.

Gemeente Weststellingwerf is blij met de themaweek, het sluit aan bij onze aanpak alcohol en jongeren. De nadruk ligt op de verantwoordelijkheid die jongeren zelf hebben bij het kopen van alcohol of tabak.

Alcoholgebruik neemt af

In de afgelopen jaren is het alcoholgebruik onder jongeren onder de 18 jaar afgenomen. NIX18 wordt steeds meer de norm in Nederland. Dat is belangrijk, omdat het gebruik van alcohol schadelijk is voor de ontwikkeling, gezondheid en veiligheid van jongeren.
In de week van ‘NIX zonder ID’ wordt op verschillende plaatsen aandacht besteed aan dit onderwerp. Op tv wordt de reclamespot ‘NIX zonder ID” uitgezonden en in kranten en ook online zullen artikelen over dit onderwerp verschijnen. De gemeente ondersteunt alle alcoholverstrekkers, waaronder horeca en supermarkten met onder andere PR-materiaal om jongeren tot 25 jaar te motiveren om hun ID in de aanslag te hebben als ze alcohol of sigaretten willen kopen. Kijk hiervoor ook op www.naar18jaar.nl/toolkit

Downloads: