HOME  |  Inwoners  |  Wmo Woningaanpassing

Wmo Woningaanpassing

Door een ziekte, beperking of ouderdom kan het gebeuren dat je niet normaal gebruik kunt maken van je woning. De gemeente zoek graag met jou naar een oplossing om de bereikbaarheid, toegang en het gebruik van je woning te verbeteren. Deze hulp wordt een woonvoorziening genoemd. Verder wordt een vergoeding voor verhuizen ook een woonvoorziening genoemd.

Heb je behoefte aan een verandering aan jouw woning, waardoor je in staat bent om beter thuis te blijven wonen? Neem dan contact op met het gebiedsteam in je woonplaats. Na je aanmelding volgt een gesprek met de gemeente over jouw situatie en de hulp die je nodig heeft. Je wordt verder geholpen door het inzetten van jouw aanvraag of door je door te sturen naar een andere, geschikte instantie. Kun je een aanvraag doen, dan vul je een meldingsformulier in, waarna je binnen acht weken bericht krijgt over het besluit.

Afhankelijk van jouw inkomen, persoonlijke situatie en de aangeboden hulp, kan de gemeente je vragen een deel van de hulp zelf te betalen.