Zaterdag 18 september 2021 bezocht Maarten van der Weijden de Zwem4Daagse in zwembad De Steense. Deelnemers zwommen vier dagen lang om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Al vroeg in de ochtend ontving wethouder Jack Jongebloed Olympisch kampioen Maarten van der Weijden onder een warm applaus van de aanwezigen in zwembad De Steense. Wethouder Jongebloed is erg blij met het initiatief en de inzamelingactie voor het goede doel. ‘‘De Zwem4Daagse heeft dit jaar een speciaal tintje door de komst van Maarten van der Weijden. Bewegen is belangrijk voor ons allemaal en houdt ons gezond’’, vertelt wethouder Jongebloed.

Zwemmen tegen een Olympisch kampioen

Er werden afgelopen zaterdag verschillende zwemwedstrijdjes georganiseerd door deelnemers van de Zwem4Daagse en leden van zwemclub De Forel. Het waren spannende en bijzondere momenten voor de deelnemers. Want zwemmen tegen een Olympisch kampioen gebeurt niet iedere dag.

Opbrengst voor Maarten van der Weijden Foundation

Na de activiteiten maakte burgemeester André van de Nadort de opbrengst bekend. Van de Nadort overhandigde Maarten een cheque t.w.v. € 650,-. Dit bedrag kan de komende dagen nog oplopen. Burgemeester Van de Nadort en wethouder Jongebloed wensen Maarten veel succes met zijn stichting.

Organisatie Zwem4Daagse

De Zwem4Daagse is een initiatief van Zwemclub De Forel, Reddingsbrigade Weststellingwerf, Beweegteam Weststellingwerf, gemeente Weststellingwerf, Maarten van der Weijden Foundation en de KNZB.

Foto's: Lenus van der Broek