​Bij sportcomplex De Steense is een beachveld aangelegd. Al langere tijd bestond de wens bij volleybalvereniging SV de Griffioen voor een beachveld in de gemeente. Met de huidige coronamaatregelen mag je niet binnen, maar wel buiten sporten. Daarom is de gemeente Weststellingwerf opnieuw in gesprek gegaan met de volleybalvereniging om een beachveld aan te leggen. Het veld geeft inwoners extra mogelijkheden om buiten te sporten. Het veld is op dinsdag 13 april in gebruik genomen. 

Sportcomplex De Steense zocht al lange tijd invulling voor het grasveld achter het sportcomplex. Naast volleybal kan het veld ook gebruikt worden voor andere sporten. Ook andere sportverenigingen, organisaties en inwoners die gewoon een uurtje willen sporten kunnen het veld reserveren.

Sportontmoetingsplek in coronatijd

De gemeente Weststellingwerf vindt het belangrijk dat alle inwoners mogelijkheden hebben om met plezier te sporten en bewegen. Dit initiatief draagt bij aan ons lokaal sportakkoord. Wethouder Jack Jongebloed:  “We zijn blij dat we inwoners een extra plek kunnen bieden om te sporten. Het is mooi om samen met volleybalvereniging SV de Griffioen te werken aan de invulling van het veld. Met dit beachveld creëren we dan ook in deze tijd binnen de coronamaatregelen een fijne sportontmoetingsplek voor inwoners.”

Sporten op het beachveld

Iedereen mag gebruik maken van het beachveld. Vanwege de coronamaatregelen moet dit wel op afspraak. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Bertus de Jong, beheerder van sportcafé De Steense via b.dejong@weststellingwerf.nl.

Het beachveld is een pilot. Als blijkt dat de velden genoeg gebruikt worden, dan gaat sportcomplex De Steense kijken of de velden kunnen blijven.

Het heren 2/3 team van volleybalvereniging VS de Griffioen speelde dinsdag voor het eerst op het nieuwe beachveld