De afgelopen week is er hard gewerkt om de caravans voor de noodopvang bij De Steense te stallen en de caravans in te richten. In samenwerking met onder meer de GGD en brandweer zorgen we voor een sobere maar veilige plek voor de noodopvang. Op basis van het advies van de brandweer plaatsen we de caravans deze week op hun definitieve plek. Ook zorgen we voor voldoende gemeenschappelijke leefruimte in De Steense. Rondom het terrein komen afgeschermde hekken om de vluchtelingen privacy te geven.

De noodopvang bij De Steense is naar verwachting in de week van 28 maart operationeel. Omdat de druk op de noodopvang minder hoog is dan verwacht, kunnen we meer voorbereidingstijd nemen. Er wordt hard gewerkt om het terrein en de organisatie daar omheen klaar te maken voor de komst van de vluchtelingen. Met 15 caravans op het voorterrein van De Steense en de gemeenschappelijke ruimte in De Steense is er plek voor ongeveer 30 vluchtelingen.

De vluchtelingen gaan niet koken in de caravans in verband met de brandveiligheid. In de eerste weken zorgen we voor centrale catering in de maatschappelijke ruimte van de sportkantine in De Steense. Binnenkort komt er op het buitenterrein een kookunit, waar de Oekraïners zelf kunnen koken. Er is ook een aparte ruimte waar de was gedaan kan worden.

De caravans krijgen een stroomaansluiting en kunnen verwarmd worden. Inmiddels zijn de caravans voorzien van een complete inventaris, mede dankzij de overweldigende en hartverwarmende steun van lokale ondernemers en inwoners.

Meer weten over de noodopvang bij De Steense? Kijk op onze informatiepagina.