HOME  |  Nieuws  |  Inspiratieavonden leveren waardevolle input op voor Omgevingsvisie

Inspiratieavonden leveren waardevolle input op voor Omgevingsvisie

Dit item is verlopen op 25-04-2018.

De tweede inspiratieavond met betrekking tot de Omgevingsvisie Weststellingwerf trok ruim 90 belangstellenden. Dinsdagavond luisterde een goed gevulde zaal in De Rank in Wolvega naar een inspirerende presentatie van visionair en innovator Thomas Rau.

Na de presentatie gingen de bezoekers in groepen uiteen om met elkaar van gedachten te wisselen over de thema’s circulaire economie & klimaatverandering en de toekomst van de landbouw. De opbrengst van deze inspiratiesessie wordt meegenomen in het opstellen van de Omgevingsvisie waar Weststellingwerf de komende maanden aan werkt.

De gemeente kijkt terug op twee zeer succesvolle inspiratieavonden, die werden begeleid door bureau Roeg & Roem. Dinsdag 11 april kwamen in ‘t Buurthuus in Noordwolde meer dan 80 belangstellenden naar de eerste inspiratieavond, die in het teken stond van omgevingskwaliteit, gezonde leefomgeving en leefbaarheid.

´Waar word je blij van, wat frustreert je, waar kun je zelf iets aan doen en waar heb je de gemeente bij nodig´ waren de vraagstukken waar de aanwezigen over konden discussiëren.

Wethouders Frans Kloosterman en Cor Trompetter kijken tevreden terug op de inspiratieavonden. “De grote opkomst en het enthousiasme  waarmee we onze inwoners en andere belangstellenden aan het werk hebben gezien om mee te denken over de omgevingsvisie is geweldig”, vinden beiden. Trompetter: “De Omgevingsvisie gaat ons allen aan, het is mooi om te zien dat de betrokkenheid zo groot is.”. Kloosterman vult aan: “De eerste avond kwam onder meer naar voren dat we vaak vergeten hoe mooi onze eigen omgeving is. Dat vergeten we wel eens, omdat het zo gewoon lijkt. Dat samen te constateren, is prachtig.”.    

Ongeveer een kwart van de bezoekers woonde beide avonden bij. De gemeente wil haar inwoners betrekken bij de realisatie van de Omgevingsvisie, de beide inspiratieavonden hebben hiervoor waardevolle input opgeleverd. Met de invoering van de Omgevingswet in 2019 zijn alle gemeentes verplicht een Omgevingsvisie op te stellen. Deze visie gaat over de toekomst van de woon-, werk- en leefomgeving van de gemeente Weststellingwerf.

De komende maanden wordt vorm en inhoud gegeven aan de Omgevingsvisie. Wie op de hoogte wil blijven van het proces, kan zich via omgevingsvisie@weststellingwerf.nl aanmelden voor de nieuwsbrief. Of volg www.weststellingwerf.nl/omgevingsvisie.

thomas Rau

Inspiratieavond

Inspiratieavond

(Foto's: Lenus van der Broek)