HOME  |  Ondernemers  |  Bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen

Unieke ligging

Wolvega is de hoofdkern van de gemeente Weststellingwerf en Noordwolde is de andere grote kern in de mooie zuidoosthoek van Friesland, ook wel 'het bereikbare Friesland' genoemd. Dit omdat het zo gunstig ligt ten opzichte van de randstad. In dertig minuten rijdt u van Wolvega naar Zwolle en Leeuwarden en in minder dan anderhalf uur bent u in Utrecht of Amsterdam. Wolvega is ook goed bereikbaar met de trein. Station Wolvega ligt aan de spoorlijn Leeuwarden – Zwolle. Weststellingwerf telt bijna 26.000 inwoners, van wie 12.000 in Wolvega en 3.500 in Noordwolde wonen.

Een prima infrastructuur, veel ruimte, weinig files en toch dicht bij de randstad; voorwaarden voor succesvol zakendoen zijn in de gemeente Weststellingwerf ruimschoots aanwezig. Gevestigde ondernemers vertellen u graag dat het in Weststellingwerf goed ondernemen en wonen is. Nieuwe bedrijven zijn van harte welkom. De gemeente vindt het belangrijk ondernemerschap te faciliteren, zodanig dat  'de gouden eieren' ruimtelijke en natuurlijke kwaliteit worden gegarandeerd. Dynamisch ondernemen en 'heerlijk wonen' gaan in Weststellingwerf hand in hand. 

Bedrijventerreinen

Overzicht WolvegaDe gemeente Weststellingwerf heeft meerdere bedrijventerreinen met veel mogelijkheden. De nieuwe bedrijventerreinen vindt u in Wolvega en Noordwolde. Een bewuste keus waarmee de overige dorpen hun kenmerkende rustige, cultuurhistorische karakter kunnen behouden.

In Noordwolde ligt een bedrijventerrein met een gemengd karakter. Variërend van de combinatie van werken/wonen tot bedrijven in milieucategorie 4. Het terrein is 15 hectare groot. Er zijn geen kavels meer beschikbaar.

Parkmanagement

Op de bedrijventerreinen komt u soms borden met de naam ´Parkmanagement´ tegen. Parkmanagement houdt in dat ondernemers op het bedrijventerrein en de gemeente samen zorgen voor het beheer van het bedrijventerrein. Dit geldt zowel voor nieuw te ontwikkelen als voor bestaande bedrijventerreinen. Lees meer over 'Parkmanagement'.

Vestigingsmogelijkheden op de bedrijventerreinen in Wolvega:

Bedrijventerreinen Wolvega