HOME  |  Ontdek Weststellingwerf  |  Aqua-varia

Aqua-varia

Als u pittig wilt bewegen op muziek en ritme, dan kunt u in zwembad De Steense als "nat fitnesscentrum" terecht voor aquajogging, aquafitness of aquarobics. Een les bestaat uit een combinatie van genoemde aquasporten:

  • Aquajogging is eigenlijk lopen in diep water. Met behulp van een drijfgordel om het middel, blijft het hoofd moeiteloos boven water.
  • Aquafitness is bijzonder veelzijdig. In diep en ondiep water worden alle spieren getraind door een reeks van speciale aquafitness-oefeningen. Ze worden uitgevoerd met en zonder fitnessmateriaal.
  • Aquarobics is bijzonder, omdat muziek wordt gebruikt om de oefeningen te ondersteunen. De combinatie van bewegen, ritme en melodie is leuk en stimulerend.

Aquasport is bestemd voor iedereen die aan de algehele conditie wil werken, sporters met sportblessures, mensen met rugklachten en ouderen. Het is wel van belang, dat u uw huisarts om advies vraagt. Tijdens aquasport is het calorieverbruik  40% hoger is dan op het droge. Ook kan de conditie op peil worden gehouden bij blessures en bevordert het een goed gestroomlijnd lichaam. Gedurende 30 minuten aqua-jogging gelijk staat aan 1,5 uur sporten op het droge.

Dag en tijd:

Maandag tussen 15.00-15.45 uur (1 groep) en op maandag tussen 20.00-21.30 uur (2 groepen).
Donderdag tussen 15.00-15.45 uur (1 groep).

Kosten:

periode september t/m december 2017 € 83,20.