HOME  |  Ontdek Weststellingwerf  |  Culturele hoofdstad LF2018

Culturele hoofdstad LF2018

LC2018

Vakantie vieren in eigen land was nog nooit zo’n goed idee, want in 2018 is Leeuwarden-Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa. Stel je open voor het onbekende, word verrast door het mysterieuze en ervaar zelf wat het grootste culturele evenement in de Friese rijke geschiedenis betekent.

Leeuwarden-Fryslân 2018

Leeuwarden - Fryslân is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa, samen met de Maltese hoofdstad Valetta. Leeuwarden - Fryslân is gekozen op basis van het proces en bidbook ‘Iepen Mienskip’, waarbij het verbinden van mensen centraal staat. De titel Culturele Hoofdstad 2018 garandeert een enorme toestroom van (internationale) toeristen. Nu al wordt de provincie meer bezocht!

Tips en contact

Hebt u een idee dat aansluit bij het culturele jaar of wilt u meer informatie? Neem contact op met Hans Breukel via info@weststellingwerf.nl of tel. 140561.

Weststellingwerf in 2018

Ook in Weststellingwerf doen we mee aan Culture Hoofdstad Leeuwarden - Fryslân 2018. De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft besloten om drie projecten te ondersteunen. Dit zijn: Opera Spanga, Cultureel Hoofddorp De Hoeve en Vlechten in Noordwolde. Vanuit het Dorpenfonds wordt Under de Toer in Ter Idzard ondersteund.