HOME  |  Ontdek Weststellingwerf  |  Goed idee? Doe er wat mee!

Goed idee? Doe er wat mee!

Inwoners van Weststellingwerf, verenigingen en organisaties zitten vol ideeën om het leven in de buurten, wijken en dorpen nog fijner te maken. Daar zijn we blij mee! Want samen werken we aan een mooi Weststellingwerf.

Goed idee, de gemeente denkt graag mee

De gemeente vindt eigen initiatief belangrijk en de inzet van onze inwoners waarderen we zeer! Waar we kunnen, helpen we graag.

Wat kan de gemeente voor jou betekenen?

De gemeente kan meedenken of advies geven over de aanpak, de manier waarop je anderen erbij betrekt en welke organisaties je verder kunnen helpen. Soms is een financiële bijdrage nodig om een idee verder te brengen. In dat geval is er bijvoorbeeld het fonds voor dorpen en wijken  van de gemeente. Met geld uit dit Dorpenfonds ondersteunen we initiatieven van inwoners.  Maar we hebben ook kennis van de mogelijkheden van andere overheden en fondsen

Informeer de gemeente

Loop je ergens tegenaan, wil je weten of het idee haalbaar is en wat de gemeente voor je kan betekenen, vul dan je gegevens in en licht je idee toe via het aanmeldformulier. Door het formulier in te vullen hebben we alvast je contactgegevens en een beeld van je idee. Na het versturen van het formulier zoeken we binnen 14 dagen contact.

Meld hier je idee aan

Wat doet de gemeente met mijn idee?

De gemeente wil graag weten wat de bewoners bezighoudt. Het idee dat je met ons deelt, geeft ons daar een beeld van. Door je idee kenbaar te maken, kunnen we hier samen met jou over nadenken.

Van idee naar uitvoering

Nadat je het idee hebt aangemeld, kijken we of en hoe de gemeente je van dienst kan zijn. In sommige gevallen is een idee al zo ver dat er snel kan worden gehandeld en we de rol en het standpunt van de gemeente snel duidelijk kunnen maken.

Dorpenfonds gemeente Weststellingwerf 2019-2022

Het dorpenfonds kon de afgelopen drie jaren snel aan goede ideeën voor de leefbaarheid in dorpen en wijken tegemoet komen. Ook de komende jaren is geld voor initiatieven.