HOME  |  Ontdek Weststellingwerf  |  Kunst en cultuur beleven

Kunst en cultuur beleven

Op diverse plekken in Weststellingwerf exposeren kunstenaars hun werk. Ook kunt u musea en kerken bezoeken. Hier vindt u een greep uit het aanbod.

Nationaal Vlechtmuseum

Noordwolde is het Vlechtdorp van Nederland. Het Nationaal Vlechtmuseum vertelt op een bijzondere manier over de verbondenheid tussen Noordwolde en het vlechten. 

Mandehof 7
8391 BG Noordwolde
Telefoon: 0561 431885
info@vlechtmuseum.nl

De Kijkzaal

In de gemeentelijke Kijkzaal zijn jaarlijks acht wisselende tentoonstellingen te zien van Weststellingwerver kunstenaars. In het programma is ook ruimte voor kinderen en jongeren. Hiervoor wordt samengewerkt met het onderwijs rondom bepaalde thema’s.

Griffioenpark 10
8471 KP Wolvega
Telefoon: 0561 614089
Mail: info@dekijkzaalwolvega.nl

Theaterzaal

In het Vlechtwerk in Noordwolde vindt u Westellingwerfs enige, unieke Theaterzaal. Naast dat u hier allerlei voorstellingen kunt bezoeken, is er ook een Filmhuis

Oudheidkamer Weststellingwerf

In de markante, voormalige ambtswoning van verschillende burgemeesters voor het gemeentehuis, is De Oudheidkamer gevestigd. Hier kunt u zich op allerlei manieren verdiepen in de historie van Wolvega en omgeving. Meer informatie vindt u op de website van de Oudheidkamer Weststellingwerf.

Hoofdstraat Oost 52
8471 JM  Wolvega
Telefoonnummer: 0561 615700
E-mail: oudheidkamer@hetnet.nl 

Kunst in het gemeentehuis

Het gemeentehuis in Wolvega heeft een bijzondere kunstcollectie met werk van Weststellingwerver kunstenaars. In het gemeentehuis hangen werken die samen de identiteit, cultuur en historie van Weststellingwerf weergeven. Nieuwkomers in de gemeente krijgen tijdens de traditionele 'Avond nieuwe inwoners' een rondleiding langs de kunstwerken.

Bent u ook geïnteresseerd in de gemeentelijke kunstcollectie? Via 140561 of het Publiekscentrum kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Tsjerkepaad

Friesland telt vele - soms monumentale - kerken. In de zomermaanden is er Tsjerkepaad. Een route langs 250 kerken in de hele provincie, met activiteiten en interessante informatie.