HOME  |  Ontdek Weststellingwerf  |  Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

sfeerafbeelding kunt en cultuur

Kunst en cultuur in vele facetten

Kunst en cultuur zijn in Weststellingwerf sterk vervlochten met de identiteit van het gebied. De gemeente heeft dan ook een aantal bijzondere en karakteristieke kunst- en cultuurelementen, zowel op gebied van podiumkunsten als musea. Van de stempel die het vlechten op het leven in Noordwolde heeft gedrukt, tot het unieke buiten-operagebeuren in Spanga, met een variĆ«teit aan activiteiten daar tussen in. Ervaar hier het culturele gebiedsgevoel. 

De bibliotheek, collectie en connectie

De bibliotheek is een belangrijke culturele partner van de gemeente. Weststellingwerf kent twee vestigingen: een in Wolvega en een in Noordwolde. U leent er boeken en kunt er computeren, maar u kunt ook terecht voor een cursus, lezing of begeleiding bij taalachterstand. 

Kunst en cultuur beleven

Op verschillende plaatsen en manieren kunt u in Weststellingwerf genieten van diverse vormen van kunst.

Subsidies en kwijtscheldingen

De gemeente verleent subsidie op een aantal verschillende terreinen. Hier leest u of uw activiteit in aanmerking komt voor subsidie. Heeft u behoefte aan nadere informatie over de reglementen, neem dan contact op met de gemeente.

Meer toeristische informatie opsnuiven?

Dat kan op de website Friesland.nl.

Muziek verbindt

Weststellingwerf kent twee uitzonderlijke operagezelschappen in natuurpark Rottige Meente, namelijk Opera Spanga en Opera Nijetrijne. Ook zijn er andere muziekevenementen, zoals het Lindefestival, Oranjeconcert, Galaconcert en Farmfest. Ook is er muziekeducatie dat jongeren en muziek verbindt.

Historie

Weststellingwerf kent een rijke historie. Hier leest u waar u meer te weten kunt komen over het ontstaan, de geschiedenis en de bijzondere streektaal, het Stellingwarfs. 

Monumenten

Op deze pagina vindt u informatie over de vaststelling van de gemeentelijke monumentenlijst en een greep uit de monumentale bouwwerken in de gemeente Weststellingwerf.