HOME  |  Ontdek Weststellingwerf  |  Leeuwarden-Fryslân 2018

Leeuwarden-Fryslân 2018

Leeuwarden-Fryslân 2018

Vakantie vieren in eigen land was nog nooit zo’n goed idee, want in 2018 is Leeuwarden-Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa. Stel je open voor het onbekende, word verrast door het mysterieuze en ervaar zelf wat het grootste culturele evenement in de Friese rijke geschiedenis betekent.

Culturele Hoofdstad Europa 2018 is een aansprekend kunstevenement in Europa. Jaarlijks worden één of meerdere steden uit verschillende landen gekozen tot culturele hoofdstad van Europa. In 2018 zijn dat Leeuwarden - Friesland en de Maltese hoofdstad Valetta. Leeuwarden - Friesland is gekozen op basis van het proces en bidbook ‘Iepen Mienskip’, waarbij het verbinden van mensen centraal staat. De titel Culturele Hoofdstad 2018 garandeert een enorme toestroom van (internationale) toeristen. Nu al wordt de provincie Friesland meer bezocht!

Iepen Mienskip

Met meer dan 800 projecten laten we in 2018 een iepen mienskip zien aan Nederland en de rest van Europa; een eigenwijze en betrokken gemeenschap met oog voor elkaars ideeën, mogelijkheden én uitdagingen.

See you in 2018!

Op 26, 27 en 28 januari 2018 start het Culturele Hoofdstadjaar met een spetterende opening in de provincie. Niet alleen de in Leeuwarden geboren Mata Hari en M.C. Escher spelen een rol, maar ook het Friese paard, de elf steden, de Tallships, het Waddengebied en de reuzen van Royal de Luxe spelen een rol. Friesland is het decor en iedereen is welkom!

Meer informatie

Meer weten over Culturele Hoofdstad? Bekijk hier de veelgestelde vragen.