HOME  |  Ontdek Weststellingwerf  |  Sport en bewegen

Sport en bewegen

sfeerafbeelding sport

Sporten en bewegen: leuk en gezond

Sporten en bewegen zijn belangrijk. Meedoen met sportactiviteiten is leuk en gezellig, en draagt bij aan een gezonde en actieve leefstijl. Regelmatig bewegen vermindert het risico op gezondheidsklachten. Door niet aan de zijlijn te blijven staan, kom je in contact met anderen.

Weststellingwerf stimuleert dat inwoners sporten en bewegen.

  • De gemeente sloot met de sportverenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties in 2019 als eerste gemeente van Friesland een sportakkoord. Samen werken deze partijen er aan dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen.
  • In de gemeente zijn goede sportfaciliteiten  en actieve sportverenigingen. Sportverenigingen kunnen subsidie aanvragen op basis van het aantal leden en voor onderhoud van het sportgebouw.
  • Via Beweegteam Weststellingwerf en Jongeren op Gezond Gewicht wil de gemeente sporten en bewegen stimuleren. En inwoners helpen voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. 

Coronaupdate

Gemeentelijke sporthallen gesloten tot 9 februari 2021

De sporthallen van de gemeente zijn dicht tot in ieder geval dinsdag 9 februari 2021. De huurders en gebruikers van de sportaccommodaties worden geïnformeerd wanneer zij weer gebruik kunnen maken van de voorzieningen.

Buiten sporten? Zorg voor gepaste afstand!

Ook de andere sport- en fitnessclubs zijn tot en met maandag 6 april gesloten vanwege de maatregelen van de overheid. Heeft u geen verkoudheidsklachten en gaat u buiten sporten? Vermijd grote groepen en zorg voor een gepaste afstand tussen u en andere personen.