HOME  |  Ontdek Weststellingwerf  |  Weststellingwerf in 2018

Weststellingwerf in 2018

Opera Spanga

Opera Spanga Aida

Opera Spanga, het Verona van Weststellingwerf, is opgenomen in het bidbook van Culturele Hoofdstad 2018. Met een serie van drie klassieke opera´s van Verdi werkt Opera Spanga vanaf 2016 toe naar de topproductie van de opera Aïda van Verdi in 2018. De topproductie van Opera Spanga in 2018 zal zeker nationaal en internationaal de aandacht trekken. De gemeente Weststellingwerf is dan ook zeer verheugd dat Opera Spanga onderdeel is van het hoofdprogramma van Culturele Hoofdstad 2018.

Noordwolde Vlechten

kolonienvanweldadigheid

Nu het vernieuwde Vlechtmuseum in Noordwolde is geopend, kan de energie gericht worden op het vlechtproject voor Culturele Hoofdstad 2018. Noordwolde is het vlechtdorp van Nederland. Momenteel richt de aandacht zich op het vormen van de organisatie om dit vlechtproject op te zetten. Naast de direct lijn naar Culturele Hoofdstad 2018 zal het vlechtproject ook een samenhang krijgen met de te verwachten Erkenning van de Koloniën van Weldadigheid als Unesco Werelderfgoed in 2018. 

Cultureel Hoofddorp De Hoeve

De Hoeve

De Hoeve heeft zichzelf in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 uitgeroepen tot Cultureel Hoofddorp 2018. De Hoeve sluit aan op het programma ´Stad en Platteland´ van Culturele Hoofdstad 2018. Als Cultureel Hoofddorp 2018 worden vanaf 2016 tal van activiteiten georganiseerd, met een opbouw naar het bijzondere culturele jaar 2018. De Hoeve is een kleine, maar hechte ‘Mienskip’. En daarmee sluit Cultureel Hoofddorp De Hoeve direct aan op het centrale thema van Culturele Hoofdstad 2018. 

Under de Toer

Tael

Under de Toer. Dat zijn 32 manifestaties tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in één van de meer dan 750 kerken in onze provincie. Under de Toer presenteert 32 bijzondere verhalen, die in één van de kerken zijn geboren. Deze verhalen vormen het vertrekpunt voor manifestaties waarin kunstenaars samenwerken met de gemeenschap. Samen verbeelden ze de mooiste verhalen die het waard zijn opnieuw verteld te worden.