Op zaterdag 11 en zondag 12 september is het weer tijd voor het grootste culturele evenement van Nederland: de Open Monumentendag. Jaarlijks openen duizenden monumenten hun deuren gratis voor publiek. Gemeente Weststellingwerf doet dit jaar ook weer mee.

De onderstaande monumenten in Weststellingwerf zijn open voor publiek.

Molen De Rietvink

Adres: Veendijk 6, Nijetrijne
Openingstijden: zaterdag 11 september en zondag 12 september van 10:30 tot 17:00 uur. 
Je kunt de molen De Rietvink bezoeken en een rondleiding krijgen. Als er voldoende wind is, draait de molen. Ook is er een expositie van kunstschilder Benno Pen te bezichtigen. Bij de molen is een theetuin aanwezig voor wat lekkers.

Kerk op de Hoogte

Adres: Kerkstraat 7, Wolvega
Openingstijden: zaterdag 11 september van 10:00 tot 17:00 uur.
Je kunt de kerk bezichtigen en een rondleiding krijgen. Daarnaast kan de toren worden beklommen. Het Sickengabos (gelegen achter de kerk) is ook geopend.

H. Franciscuskerk

Adres: Lycklamaweg 8, Wolvega
Openingstijden: zaterdag 11 september van 13:30 tot 17:00 uur. 
De  Rooms Katholieke Kerk is op zaterdagmiddag te bewonderen. Voorin de kerk ligt een informatiekaart voor je klaar, zodat je op je gemak alles kunt bekijken.

Korenmolen Windlust

Adres: Industriestraat 29, Noordwolde
Openingstijden: zaterdag 11 september en zondag 12 september van 11:00 tot 17:30 uur.
Je kunt op zaterdag en zondag een kijkje nemen in de korenmolen. Als er voldoende wind is, draait de molen. Bij de molen kun je lokale producten, zoals tarwemeel, kopen. 

Nationaal Vlechtmuseum

Adres: Mandehof 7, Noordwolde
Openingstijden: zaterdag 11 september van 10:30 tot 17:00 uur.
Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt het bijzondere en unieke verhaal van het vlechten in Noordwolde en omstreken in de Rijksrietvlechtschool, een rijksmonument met een bijzondere sfeer. Je kunt het Nationaal Vlechtmuseum op zaterdag met € 2,50 korting bezoeken.


Klik hier voor meer informatie over de Open Monumentendag.