HOME  |  Organisatie  |  Herinrichting Steenwijkerweg e.o. De Blesse

Herinrichting Steenwijkerweg e.o. De Blesse

Herinrichting De Blesse, samenwerken en doen!

De Steenwijkerweg in De Blesse is een doorgaande weg. Er komt veel verkeer langs met een hoge snelheid. Dit geldt ook voor de Spoorlaan en Markeweg. De inwoners van De Blesse willen graag dat de bebouwde kom veiliger wordt voor fietsers en voetgangers. Daarnaast willen zij dat de Steenwijkerweg, Spoorlaan en Markeweg een dorpsere uitstraling krijgt.

Het dorp heeft hiervoor in 2008 een eigen ontwerp gepresenteerd. Dit ontwerp laat duidelijk zien wat het dorp graag wil. De gemeente heeft het plan van het dorp voor de herinrichting uitgewerkt in een nieuw ontwerp. Bekijk hier het filmpje van het nieuwe ontwerp van 16-12-2020. Let op! In dit filmpje zijn de aanpassingen naar aanleiding van de inspraakreacties nog niet doorgevoerd (18-01-2020). Bekijk in de Nota van Inspraak de antwoorden en aanpassingen op de inspraakreacties.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de herinrichting van De Blesse? Meld je dan via de onderstaande button aan voor de digitale nieuwsbrief. Inwoners van De Blesse krijgen bij belangrijke ontwikkelingen in het project een nieuwsbrief thuisgestuurd.

Aanmelden nieuwsbrief

Planning

  • Voorjaar 2021 – besluit gemeenteraad over de plannen
  • Zomer 2021 – uitwerking definitief ontwerp
  • 2022 – uitvoering van start

Contact

Voor vragen en opmerkingen over het project kun je contact opnemen met projectleider: 
Robert Brouwer
E-mail: r.brouwer@weststellingwerf.nl 
Telefoon: 06-12 45 30 01

Je kunt ook contact opnemen met de voorzitter van het
Plaatselijk Belang:
Erwin Bosma
E-mail: pbdeblesse.peperga@gmail.com

Documenten

Nota van Inspraak

Inwoners en andere belanghebbenden konden van 16 december tot en met 3 januari 2021 op verschillende manieren reageren op de plannen voor de herinrichting. Alle reacties en vragen zijn verzameld in een Nota van Inspraak. In de Nota van Inspraak wordt er per reactie of vraag een antwoord gegeven. In sommige gevallen is het Voorlopig Ontwerp aangepast naar aanleiding van reacties/vragen.

Bekijk hier de Nota van Inspraak

Geluidsberekeningen

Om erachter te komen wat de geluidstoename op de woningen is door de herinrichting, hebben we berekeningen laten uitvoeren. Deze akoestische berekeningen zijn openbaar en kun je opvragen via r.brouwer@weststellingwerf.nl.