De herinrichting van De Blesse start naar verwachting in 2023 in plaats van 2022. De oorspronkelijke planning was om in 2022 de herinrichting klaar te hebben. Dat lukt niet omdat kabel- en leidingbedrijven te maken hebben met leveringsproblemen.

Voordat de uitvoering van de herinrichting van start kan gaan, moeten de kabels en leidingen worden verlegd en vernieuwd. Dit zijn kabels en leidingen van onder andere Alliander (elektriciteit en gas) en Vitens (water). Door een tekort aan kabelmateriaal op de Nederlandse markt kunnen deze nutsbedrijven geen garantie geven over start en doorlooptijd van hun werkzaamheden.

Wethouder Jack Jongebloed begrijpt dat dit voor de inwoners van De Blesse teleurstellend nieuws is: ‘‘We vinden het erg vervelend dat de herinrichting hierdoor langer duurt. We kunnen hier helaas niks aan veranderen. Uitstel betekent geen afstel. De herinrichting gaat door, maar dan naar verwachting in 2023.’’

Nieuwe planning

Het verleggen en vernieuwen van de kabels en leidingen wordt naar verwachting in 2022 uitgevoerd door de nutsbedrijven. De gemeente heeft hierover nauw contact met o.a. Alliander en Vitens. De werkzaamheden duren ongeveer zes maanden. De gemeente start na de zomer in 2022 met de aanbestedingsprocedure voor de herinrichting. De uitvoering van de herinrichting gaat dan naar verwachting in 2023 van start.