Op zaterdag 10 september organiseerde het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf samen met het Linde College voor de tweede keer een vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega. Alle inwoners en scholieren konden hier tot op zoek naar vrijwilligerswerk of een burgerschapsstage. De markt werd druk bezocht. Het was een geslaagde ochtend. Bezoekers gingen de deur uit met leuke en passende vrijwilligersklussen of een stageplek. 

Inspirerend en divers

Bijna twintig organisaties presenteerden zich, gaven voorlichting over vrijwilligerswerk. Op alle kraampjes lagen stapels folders en flyers, en vertelden enthousiaste vrijwilligers welke klussen er waren voor de inwoners of leerlingen. Bijvoorbeeld het ontvangen van gasten in de bibliotheek, organiseren van activiteiten voor jongeren, rondje fietsen op een duofiets, rijden op de buurtbus en nog veel meer.

De diversiteit aan klussen was voor de bezoekers inspirerend, maar liet ook zien hoe gevarieerd en interessant vrijwilligerswerk is.

Vrijwilligerspunt Weststellingwerf

Ook bij de kraam van het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf was het druk. Medewerker Vrijwilligerspunt Petra Dietvorst: 'Ik heb veel leuke gesprekken gevoerd en veel informatie kunnen geven over onze vacaturebank. Hier staan heel veel vrijwilligersvacatures op.'

Coördinator Mirjam Kooman benadrukt dat vrijwillige inzet van grote waarde is. 'Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Het geeft voldoening, maar vrijwilligerswerk is ook gewoon heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen, hebt plezier met elkaar en het staat goed op je cv.'

Lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te doen? Kijk dan op de vacaturebank van het Vrijwilligerspunt(externe link)

Foto's door Lenus van der Broek