Dinsdag 12 oktober gaven wethouders Hanneke Zonderland en Jack Jongebloed alvast een doorkijkje naar de bouw van nog eens 200 woningen in de Lindewijk in Wolvega. Het betreft de start van Lindewijk deelgebied 2. Nu het college van B&W heeft ingestemd met het bestemmingsplan, komt dit steeds dichterbij.

“De kavels in deelgebied 1 zijn inmiddels bijna uitverkocht. We zien dat de vraag naar woningen aanhoudt, daarom gaan we zo snel mogelijk aan de slag met deelgebied 2. We hopen hiermee de woningkrapte tegen te gaan”, vertelt wethouder Jongebloed. 

Divers aanbod woningen

Er komen veel verschillende type woningen in de tweede fase van de Lindewijk. Er is plek voor een seniorenhofje, woningen voor kleine huishoudens en starters, woningen aan het water, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. “Er is voor ieder wat wils”, aldus wethouder Zonderland. Ze kijkt  met veel voldoening terug op de realisatie van het eerste deel van de Lindewijk: “De Lindewijk is een zeer geliefde woonplek. De bewoners komen uit de regio maar ook uit de rest van Nederland. De gemeente Weststellingwerf is hierdoor een van de snelst groeiende gemeenten in Friesland.’’

Uitvoering

Voordat de plannen kunnen worden uitgevoerd, moet de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststellen. Daar wordt op 1 en 15 november over vergaderd. De 200 woningen in deelgebied 2 worden, net als in deelgebied 1, in fases gerealiseerd.