Het lesprogramma Junior Energiecoach is dit najaar door de gemeente Weststellingwerf gratis aangeboden aan basisscholen. Wethouder Heidi den Hartigh heeft op OBS De Striepe in Oldeholtpade en Daltonbasisschool Fredericus in Steggerda persoonlijk de diploma’s overhandigd.

Junior Energiecoach, daar krijg je energie van

Wethouder Heidi den Hartigh: ‘Ik ben hartstikke trots op de kinderen. Ze hebben door het spel Junior Energiecoach veel geleerd over energie besparen. Ze zijn serieus aan de slag gegaan. En met veel plezier, bleek uit de enthousiaste verhalen in de klas. Dat werkt aanstekelijk en dat wil ik graag vasthouden. Dit project is een mooie start om via scholen aandacht te vragen voor het verduurzamen van onze gemeente. Mijn wens is om het een vervolg te geven, in het basis- maar ook het voortgezet onderwijs. Met daarin een rol voor deze junior energiecoaches als enthousiaste ambassadeurs.’

Wat kun je doen om energie te besparen?

Spelenderwijs leerden de kinderen wat ze in de klas maar ook thuis kunnen doen om energie te besparen. Ze gingen op ‘stekkersafari’ en bekeken welke stekkers uit de stopcontacten konden. Het aantal lampen in huis werden geteld en oude lampen werden vervangen voor led verlichting. Deuren van kamers werden dicht gedaan om de warmte in de kamer te houden. Er werd korter gedoucht en zelfs koud gedoucht door de echte doorzetters. Allemaal kleine maar slimme dingen om energie te besparen.