Zorg en inkomen

Zorg en inkomen

Of je nu vragen hebt over de opvoeding van je kinderen, ondersteuning nodig hebt bij jouw financiën, op zoek bent naar een geschikte baan of zorg nodig hebt voor een naaste. Het gebiedsteam is er voor jou! Welke vraag je ook hebt, wij helpen je verder.

Gebiedsteam Weststellingwerf

Het gebiedsteam heeft professionele hulpverleners. Zij bieden je steun op het gebied van jeugd en gezin, zorg en werk en inkomen. Of je nu een kleine of grote vraag hebt, zij staan voor je klaar.

Contact gebiedsteam

Hoe werkt het gebiedsteam?

Wij werken op de volgende manier: één gezin, één plan, één Vlechtwerker. Overzichtelijk en makkelijk bereikbaar. Samen met jouw Vlechtwerker kijk je wat je nodig hebt. Wat kun je zelf misschien al doen om het probleem op te lossen? En wat kunnen buren, vrienden, familie of vrijwilligersnetwerken voor jou doen? Hoe kan de Vlechtwerker je helpen? Is het toch moeilijk om samen jouw probleem op te lossen dan kunnen we extra specialistische hulp inzetten.

Wij werken ook goed samen met (wijk)verenigingen, dorpsbelangen, huisartsen en scholen. Maar ook met buurtbewoners. Door verbinding te zoeken, weten wij wat er leeft in jouw omgeving. Zo kunnen we inspelen op signalen en voorkomen dat zorgen en problemen te groot worden.

Vraag iemand bij het gesprek

Een gesprek met een Vlechtwerker van het gebiedsteam is voor jou waarschijnlijk geen dagelijkse routine. Je mag iemand vragen bij het gesprek aanwezig te zijn. Twee horen namelijk meer dan één. Dat kan iemand uit je eigen omgeving zijn, of een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Nieuws