• Start inventarisatie reclamebelasting 2022

  Voor het hebben van een openbare aankondiging in Wolvega die vanaf de openbare weg zichtbaar is, betalen ondernemers reclamebelasting. Vanaf woensdag 18 mei 2022 worden de openbare aankondigingen geïnventariseerd voor de aanslagen in 2022.

 • Energietoeslag niet ontvangen? Vraag het aan!

  Energietoeslag niet ontvangen? Maar kom je er wel voor in aanmerking? Vraag de toeslag dan nu aan.  

 • Afvalbrengstation op 12 mei eerder dicht

  Op donderdag 12 mei sluit het afvalbrengstation om 15.00 uur in plaats van 16.00 uur.

 • Gemeente Weststellingwerf en Provincie Fryslan zorgen voor opvanglocatie bij Oldeholtpade

  Naast de huidige opvang bij sportcomplex De Steense en toekomstige locatie aan Heerenveenseweg, komt er nog een opvanglocatie bij Oldeholtpade.

 • Fietspont over de Linde niet in gebruik

  De fietspont over de Linde, tussen Oldetrijne en Oldemarkt, is uit de rivier gehaald. Er kan geen gebruik van worden gemaakt. Je kunt aan de overkant van de rivier komen via de brug bij de Driewegsluis.

 • Plan voor nieuwe opvanglocatie aan Heerenveenseweg in Wolvega

  Er zijn meer opvangplaatsen nodig voor vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen. De gemeente wil nu het stuk grond op de hoek van de Heerenveenseweg met de Smalle Weegbree inrichten als tijdelijke opvanglocatie. 

 • Weststellingwerf sluit 2021 met positief saldo af

  Het college stelt voor om een deel van het positieve saldo door te schuiven naar 2022 om een aantal werkzaamheden alsnog uit te voeren. De rest gaat naar de algemene reserve waardoor de financiële positie van de gemeente wordt versterkt.

 • Nationale Herdenking op 4 mei

  Bij de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle burgers en militairen die sinds 10 mei 1940 voor de vrijheid van ons land zijn omgekomen. Ook herdenken we alle mensen die door oorlogshandelingen of terreur in onder andere voormalig Nederlands-Indië zijn omgekomen.

 • Meld je aan voor de assertiviteitstraining

  Wil jij meer zelfvertrouwen? En wil je leren hoe je je grenzen moet aangeven en hoe je voor jezelf opkomt? Meld je dan aan voor de gratis assertiviteitstraining. 

RSS feed

Digitale nieuwsbrief

Weststellingwerf verspreidt iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. 

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

Luchtfoto Wolvega en het gemeentehuis