Beveiligd e-mailen en grote bestanden sturen met Zivver

De gemeente wisselt vaak gegevens uit met inwoners, bedrijven en andere organisaties. Een groot deel van die gegevens is privacygevoelige informatie, zoals persoonsgegevens van onze inwoners. We moeten voorkomen dat anderen deze informatie misbruiken. Daarom is de gemeente wettelijk verplicht maatregelen te nemen om de veiligheid van persoonsgegevens te waarborgen en datalekken te voorkomen. Hiervoor gebruiken we Zivver.

Wat is Zivver?

Zivver zorgt ervoor dat gevoelige informatie extra wordt beveiligd. Hierdoor wordt het bericht veilig verzonden en kan alleen de ontvanger de inhoud van het bericht lezen.

Bericht veilig versturen

Wil je een bericht veilig versturen naar onze gemeente? Of heb je een groot bestand dat je ons wilt toesturen?

Verstuur een beveiligd bericht naar de gemeente

Hoe gebruik je Zivver

Hoe opent u een bericht dat via Zivver is verstuurd?

Hebt u een e-mail ontvangen van gemeente Weststellingwerf via Zivver? Dan opent u dit bericht door op de link met de tekst ‘Open bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van Zivver. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). 

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Open bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen. 

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Open bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een verificatie e-mail

U heeft een beveiligd bericht ontvangen dat is beveiligd met een verificatie e-mail. Klik op ‘Open bericht’ en daarna op ‘e-mail sturen’. U ontvangt nu een nieuwe e-mail, klik op ‘Klik voor toegang’ om het bericht te openen. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via Zivver is verstuurd?

U leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Meer over Zivver

Met Zivver kunt u veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. Zivver versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die u veilig wilt versturen. Verstuurt u een bericht via Zivver, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt Zivver met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Vragen?

Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over Zivver? Neem dan contact met ons op.