Klimaat en duurzaamheid

Luchtfoto Wolvega en het gemeentehuis

We willen dat iedereen in Weststellingwerf gezond en prettig kan leven. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarom werken we aan een duurzaam Weststellingwerf. Ook jij kan helpen! Bijvoorbeeld door bewust en lokaal te kopen, minder energie te verbruiken, je afval te scheiden en je tuin groen in te richten. Zo zetten we allemaal een klein stapje voor de toekomst van Weststellingwerf!

  • Bestuurders op bezoek bij waterstofinstallatie Oosterwolde

    De wethouders van Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland bezochten woensdag de waterstofinstallatie Sinnewetterstof op het Ecomunitypark in Oosterwolde.

  • Niet gebruikte Groene Bonnen 1 maart opnieuw aangeboden

    Op dinsdag 1 maart vanaf 13.00 uur worden opnieuw Groene Bonnen aangeboden. Het gaat om Groene Bonnen die eerder zijn aangevraagd, maar niet binnen een maand zijn ingewisseld.

  • Enorme belangstelling voor Groene Bon

    Woensdag 26 januari werd de Groene Bon actie gestart door gemeente Weststellingwerf. De Groene Bon is een waardebon waarmee inwoners energiebesparende producten kunnen kopen. “De Groene Bonnen vlogen als warme broodjes over de digitale toonbank”, vertelt wethouder Hanneke Zonderland.