Klimaat en duurzaamheid

We willen dat iedereen in Weststellingwerf gezond en prettig kan leven. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarom werken we aan een duurzaam Weststellingwerf. Ook jij kan helpen! Bijvoorbeeld door bewust en lokaal te kopen, minder energie te verbruiken, je afval te scheiden en je tuin groen in te richten. Zo zetten we allemaal een klein stapje voor de toekomst van Weststellingwerf!

 • NK Tegelwippen: wip die tegels uit je tuin

  Doe mee met het NK Tegelwippen 2024! Het is dé wedstrijd waar heel Nederland tegels verruilt voor planten. De gemeente die de meeste tegels wipt, wint! Ook jij maakt kans op mooie prijzen.

  NK Tegelwippen campagnebeeld
 • Bespaar energie en geld met Junior Energiecoach

  Welke apparaten slurpen de meeste stroom en hoeveel lampen branden er in jouw huis? Tijdens het project Junior Energiecoach ga je samen met tv-held Varkentje Rund op ontdekkingsreis om energie én geld te besparen. Doe mee met jouw schoolklas!

  Varkentje rund van Junior energiecoach vangt met een schepnetje een elektrisch apparaat.
 • Leerlingen denken mee over duurzaamheid in de gemeente tijdens de Doe Dag

  Wethouder Heidi den Hartigh verwelkomde vandaag tien vmbo-leerlingen uit de regio voor een Doe Dag in het gemeentehuis, een initiatief van Zuid Friesland On Stage.

  Heidi den Hartigh verwelkomt de leerlingen in het gemeentehuis.
 • Week van de Circulaire Economie

  Van 11 tot en met 16 maart is het de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week draait alles om recyclen en het hergebruiken van materialen. Wil jij een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld? Ontdek hoe je jouw oude apparaten en grondstoffen kunt inleveren bij het afvalbrengstation in Wolvega.

  Kleding en textiel bak