Automatische incasso is de eenvoudigste manier om te betalen. Je hoeft dan zelf niets te doen; we schrijven het geld automatisch van je rekening.

Direct regelen

Met het onderstaande formulier kun je automatische incasso aanvragen, automatische incasso stopzetten of je rekeningnummer wijzigen.

DigiD linkAutomatische incasso regelen

Met een automatische incasso betaal je niet in één keer, maar verspreid over het jaar. Je moet er alleen voor zorgen dat er genoeg geld op je rekening staat. Je kunt dit regelen door ons een machtiging te geven via Mijn Weststellingwerf, het persoonlijke en beveiligde loket van de inwoners van de gemeente Weststellingwerf. Dan schrijven we in maximaal 10 termijnen maandelijks de belasting van je rekening af. De automatische incasso vindt plaats op iedere laatste dag van de maand.

Wanneer de incasso twee keer mislukt, dan komt deze te vervallen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren doordat er op het moment van afschrijven niet genoeg saldo op de rekening stond of de automatische incasso wordt zelf teruggehaald. Het openstaande bedrag moet op dat moment vóór de laatste vervaldatum betaald zijn (of als deze al is verstreken per direct).

Veel gestelde vragen over de automatische incasso

Heb je een vraag over de automatische incasso? Bekijk hieronder dan het overzicht van de veel gestelde vragen. Vaak staat jouw antwoord hier tussen.

Kan ik met automatische incasso betalen?

Ja dat kan, je kunt dit regelen via het formulier Automatische incasso regelen (DigiD).

Ik wil van een andere rekening met automatische incasso betalen, kan dat?

Je kunt dit regelen met het formulier: Automatische incasso regelen (DigiD) De aanslag wordt dan in 10 maandtermijnen afgeschreven (eind maart tm eind december). De eventuele diftaraanslag wordt een jaar achteraf in combinatie met de reguliere aanslag afgeschreven.   

Ik wil graag mijn aanslag met automatische incasso in 1 keer betalen, kan dat?

Ja dat kan, indien je in 1 keer betaald is het saldo 0,00 en hebben wij niets meer te incasseren. Je mag de machtiging intrekken of laten staan voor de volgende aanslag. Wellicht wil je dan wel weer in termijnen betalen.

Mijn rekeningnummer bestaat straks niet meer

Pas als je een nieuw rekeningnummer hebt, kun je de wijziging doorgeven via het formulier Automatische incasso regelen(DigiD). Als je nummer (nog) niet gewijzigd is, hoef je op dit moment niets door te geven.

Ik wil niet meer met automatische incasso betalen, hoe werkt dat?

Je kunt dit regelen met het formulier: Automatische incasso regelen (DigiD)

Als je je machtiging intrekt geldt er een kortere betaaltermijn, je moet zelf het aanslagbedrag binnen 3 maanden na de aanslag voldoen voor 31 mei. Bij een automatische incasso is de laatste vervaldatum 31 december.