Automatische incasso, machtiging

Automatische incasso is de eenvoudigste manier om te betalen. Je hoeft dan zelf niets te doen; we schrijven het geld automatisch van je rekening. Bovendien betaal je niet in één keer, maar verspreid over het jaar (maximaal 10 termijnen). Je kunt dit regelen door ons een machtiging te geven.

De automatische incasso vindt plaats op iedere laatste dag van de maand. Zorg ervoor dat er dan genoeg geld op je rekening staat.

Direct regelen

Met het onderstaande formulier kun je automatische incasso aanvragen, automatische incasso stopzetten of je rekeningnummer wijzigen.

DigiDAutomatische incasso regelen

Wanneer de incasso twee keer mislukt dan komt deze te vervallen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren doordat er op het moment van afschrijven niet genoeg geld op de rekening stond of omdat je de automatische incasso zelf terug haalt. Het openstaande bedrag moet op dat moment vóór de laatste vervaldatum betaald zijn (of als deze al is verstreken per direct).

Vertrekt u uit de gemeente? Dan wordt de incasso automatisch stopgezet na de laatste termijn.

Veel gestelde vragen over de automatische incasso

Heb je een vraag over de automatische incasso? Bekijk hieronder dan het overzicht van de veel gestelde vragen. Vaak staat jouw antwoord hier tussen.

Kan ik met automatische incasso betalen?

Ja dat kan, je kunt dit regelen via het formulier Automatische incasso regelen (DigiD). Heb je geen beschikking over DigiD? Dan kan je het formulier opvragen door contact met ons op te nemen.

Ik wil van een andere rekening met automatische incasso betalen, kan dat?

Je kunt dit regelen met het formulier: Automatische incasso regelen (DigiD) De aanslag wordt dan in 10 maandtermijnen afgeschreven (eind maart tm eind december). De eventuele diftaraanslag wordt een jaar achteraf in combinatie met de reguliere aanslag afgeschreven.   

Ik wil graag mijn aanslag met automatische incasso in 1 keer betalen, kan dat?

Ja dat kan, maar niet via automatische incasso. Je moet dan zelf het bedrag in één keer overmaken naar het bankrekeningnummer: NL15 BNGH 02 85 13 60 46. Vergeet niet het aanslagnummer te vermelden. Het saldo van de automatische incasso is dan € 0,00, dus wij hebben dan niets meer te incasseren. Je mag de machtiging intrekken of laten staan voor de volgende aanslag. Misschien wil je dan wel weer in termijnen betalen.

Mijn rekeningnummer bestaat straks niet meer

Pas als je een nieuw rekeningnummer hebt, kun je de wijziging doorgeven via het formulier Automatische incasso regelen(DigiD). Als je nummer (nog) niet gewijzigd is, hoef je op dit moment niets door te geven.

Ik wil een automatische incasso aanvragen, wijzigen of stoppen, kan dat?

Ja dat kan, vul hiervoor het formulier: Automatische incasso regelen (DigiD) in. Heb je geen DigiD? Dan kun je het formulier ophalen bij het Publiekscentrum. Is dit echt niet mogelijk? Dan kunnen we het formulier ook toesturen.

Als je je machtiging stopt, geldt er een kortere betaaltermijn. Je moet zelf het aanslagbedrag binnen 3 maanden na de datum van de aanslag voldoen. Bij een automatische incasso is de laatste vervaldatum 31 december.