Automatische incasso is de eenvoudigste manier om te betalen. Je hoeft dan zelf niets te doen; we schrijven het geld automatisch van je rekening. Bovendien betaal je niet in één keer, maar verspreid over het jaar. Je moet er alleen voor zorgen dat er genoeg geld op je rekening staat. Je kunt dit regelen door ons een machtiging te geven via Mijn Weststellingwerf, het persoonlijke en beveiligde loket van de inwoners van de gemeente Weststellingwerf. Dan schrijven we in maximaal 10 termijnen maandelijks de belasting van je rekening af. De automatische incasso vindt plaats op iedere laatste dag van de maand.

Wanneer de incasso twee keer mislukt, dan komt deze te vervallen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren doordat er op het moment van afschrijven niet genoeg saldo op de rekening stond of de automatische incasso wordt zelf teruggehaald. Het openstaande bedrag moet op dat moment vóór de laatste vervaldatum betaald zijn (of als deze al is verstreken per direct).

Direct regelen

Met het onderstaande formulier kun je automatische incasso aanvragen, automatische incasso stopzetten of je rekeningnummer wijzigen.

Automatische incasso regelen

Heb je gevonden wat je zocht?