Ga je verhuizen en heb je alle gemeentelijke belastingen en heffingen voor dit jaar al betaald? Dan kun je in sommige gevallen de betaalde afvalstoffenheffing terugkrijgen. 

De onroerendezaakbelasting (OZB) kun je niet van de gemeente terugkrijgen. Het belastingdeel voor eigenaren kun je in sommige gevallen verrekenen met de nieuwe eigenaar bij de notaris. 

Hoe werkt het?

Of je (een deel van de) de afvalstoffenheffing terugkrijgt, hangt er vanaf of je vertrekt uit de gemeente of dat je binnen de gemeente verhuist.

Je vertrekt uit de gemeente

Ga je in een andere gemeente wonen? Dan krijg je een deel van het betaalde bedrag aan afvalstoffenheffing terug. In de nieuwe gemeente moet je weer gaan betalen.

Je verhuist binnen de gemeente

Verhuis je binnen de gemeente? Dan krijg je meestal geen afvalstoffenheffing terug. Alleen wanneer je naar een verzorgings- of verpleeghuis verhuist of bij iemand anders gaat inwonen, krijg je afvalstoffenheffing terug. 

Wat moet ik doen?

Heb je recht op teruggave van een deel van de betaalde afvalstoffenheffing? Dan krijg je automatisch bericht van de gemeente. De gemeente berekent het bedrag dat je terugkrijgt over de maanden dat je niet meer op het adres woont.