Wil je bezwaar maken tegen de hoogte van de aanslag of tegen de WOZ-beschikking? Laat dan hier je gegevens achter. Een taxateur neemt dan binnen vijf werkdagen contact met je op. Vaak is het na overleg met een taxateur niet meer nodig om bezwaar in te dienen. 

Heb je contact gehad met een taxateur en wil je alsnog bezwaar maken? Dat kan. Bezwaar maken kan online via Mijn Weststellingwerf (met DigiD(externe link)). Dit moet binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Vul hiervoor het formulier "Niet eens met de aanslag" of "Niet eens met de WOZ-waarde" in. Wij nemen je bezwaar dan in behandeling. De uitspraak hiervan ontvang je per post.

DigiD linkDigitaal bezwaar maken

Zelf bezwaar maken is gemakkelijk en bespaart geld

Bezwaar maken kun je het beste zelf doen. Zelf bezwaar maken is gemakkelijk en bespaart geld. Wanneer je een bureau inschakelt om je (gratis) te helpen, zijn daar kosten aan verbonden voor ons. Deze kosten komen indirect weer bij jou terecht, omdat wij ze verwerken in het tarief voor de onroerende zaakbelasting. De vergoeding die de bureaus rekenen ligt gemiddeld tussen de €700 en €1000.

Hoe werkt het?

In je bezwaarschrift moet je het aanslagnummer, de belastingsoort en de reden van je bezwaar vermelden.

Als je bezwaar maakt, blijft je betalingsverplichting bestaan. Je kunt wel in je bezwaarschrift vragen om uitstel van betaling voor het bedrag waartegen je bezwaar maakt. Het (resterende) bedrag van de aanslag moet je binnen de op het aanslagbiljet genoemde vervaltermijnen betalen. Wordt je bezwaarschrift gegrond verklaard, dan krijg je het teveel betaalde bedrag terug.

Als je bezwaarschrift niet gegrond is, kun je in beroep gaan bij de sector Bestuursrecht, Belastingzaken, van de Rechtbank in Leeuwarden. Hierover wordt meer informatie gegeven in de uitspraak op het bezwaarschrift.