Bouw huurwoningen Heerenveenseweg Wolvega

Gemeente Weststellingwerf wil samen met WoonFriesland nieuwe woningen laten bouwen aan de Heerenveenseweg in Wolvega. Hiermee zorgt de gemeente voor meer betaalbare huurwoningen in Weststellingwerf.

Wat is het plan?

De woningen komen op het stuk grond naast Heerenveenseweg 174. Hier staan op dit moment chalets waar tijdelijk Oekraïense vluchtelingen wonen. De gemeente kondigde vorig jaar al aan dat hier in de toekomst woningen worden gebouwd.

Het gaat in totaal om 15 huurwoningen. De woningen worden gebouwd door WoonFriesland. Zij gaat de woningen ook verhuren. Mensen die bij WoonFriesland ingeschreven staan, komen in aanmerking voor de woningen.

Planning

 1. Afgerond: Bijeenkomst omwonenden

  november 2023

 2. Afgerond: Besluit college B&W ontwerpbestemmingsplan

  december 2023

  Belanghebbenden hebben t/m donderdag 1 februari 2024 de tijd om op het plan te reageren door een zienswijze in te dienen.

 3. Momenteel bezig: Vaststelling college B&W en gemeenteraad bestemmingsplan

  januari/februari 2024

  Belanghebbenden hebben daarna 6 weken de tijd om bezwaar te maken.

 4. Nog te doen: Start bouw door WoonFriesland

  zomer 2024

Ontwerp bestemmingsplan

Bekijk hier het ontwerp bestemmingsplanlink naar pdf bestand en het stedenbouwkundig planlink naar pdf bestand. Je kunt dit ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl(externe link). Reageren op het plan kan door een zienswijze in te dienen t/m donderdag 1 februari 2024.

Dit doe je door een schriftelijke reactie te sturen aan de gemeente Weststellingwerf, t.a.v. college van burgemeester en wethouders, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Voor een mondelinge reactie kun je een afspraak maken door te bellen met 140561.

Contact

Voor vragen en opmerkingen over het project kun je contact opnemen met Jarno Haan (beleidsmedewerker ruimtelijke ordening) via:

E-mailadres: j.haan@weststellingwerf.nl

Telefoonnummer: 0561 69 1317

Nieuws