De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar jij kunt ook helpen door mee te doen met Burgernet! Bij een acute situatie, bijvoorbeeld een vermissing, overval of diefstal in jouw omgeving, krijg jij bericht. En kun je het melden als je iets gezien hebt. Doe je ook mee?

Meld je aan

Wat is Burgernet?

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en de politie om de buurt veiliger te maken. Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak, een diefstal of een vermissing kan de centralist van de meldkamer van de politie een Burgernetactie starten.

Samen de buurt een stukje veiliger maken

Deelnemers van Burgernet ontvangen een gesproken bericht via de app of de mobiele telefoon, of een tekstbericht via een sms met informatie over een melding. Zo kan iedereen helpen en maken we samen de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller de politie een persoon of voertuig vindt. 

In 2023 geen sms of belbericht meer

Vanaf 1 september 2022 kan je je alleen nog maar via de app aanmelden. Op 1 september 2023 komt de sms-functie en het gesproken bericht via een telefoontje te vervallen. Deze functie stopt, omdat 80% van de tips via de app binnenkomen. Burgernet wil inzetten op de doorontwikkeling van de app.

Meld je aan!

Meld je aan bij Burgernet en werk samen met gemeente en politie aan een veilige omgeving. Al meer dan 2,4 miljoen mensen in Nederland doen mee!

Aanmelden of meer info

Of download direct de Burgernetapp: 
Apple | Android