Centrumontwikkeling Wolvega

Gemeente Weststellingwerf heeft samen met ondernemers en inwoners een plan opgesteld waarin staat hoe het centrum van Wolvega eruit moet zien. Via deze pagina houden we je op de hoogte van het project Centrumontwikkeling Wolvega.

Benieuwd hoe we het centrum van Wolvega aantrekkelijker en compacter willen maken? In het filmpje lichten we de plannen toe.

Planning

  • Eind maart 2021: centrumvisie gereed
  • April 2021: informatiebijeenkomst centrumvisie
  • Voor zomer 2021: besluit college van B&W en gemeenteraad over centrumvisie

Nieuwsbrief

Met de nieuwsbrieven houden we ondernemers en andere betrokkenen op de hoogte van ontwikkelingen binnen het project. Bekijk hieronder alle nieuwsbrieven:

Aanmelden nieuwsbrief

Detailshandelsvisie

Naast de ontwikkeling van het centrum van Wolvega, werkt gemeente Weststellingwerf samen met ondernemers aan een nieuw toekomstgericht detailhandelsbeleid. Hierin staan acties voor de komende vijf jaar. Met het detailhandelsbeleid kan worden getoetst of toekomstige detailhandelsontwikkelingen passen bij de winkels en bedrijven die in de omgeving liggen.

Bekijk de detailshandelsvisie (pdf)

Aandacht voor Noordwolde

In het detailhandelsbeleid is bijzondere aandacht voor de leefbaarheid en het winkelaanbod van Noordwolde. Daarom is het belangrijk dat betrokken ondernemers en overige belanghebbenden meedenken bij het maken van het nieuwe detailhandelsbeleid. Zo kunnen we gericht inspelen op de kansen en bedreigingen die nu en de komende jaren op ons af komen. 

Nieuws Centrumontwikkeling Wolvega