Wethouder Heidi den Hartigh verwelkomde vandaag namens de kerngroep Klimaat & Duurzaamheid tien vmbo-leerlingen uit de regio voor een Doe Dag in het gemeentehuis, een initiatief van Zuid Friesland On Stage. Deze dag vormde het vervolg op het Beroepenfeest eerder deze maand. 

Samenwerken voor duurzame oplossingen

De leerlingen kregen als opdracht om een dorp te verduurzamen. Een hoogtepunt van de dag was de serious game genaamd ‘We Energy’, die bewustwording creëert over de energietransitie. Uit deze game werd duidelijk dat samenwerking essentieel is om tot de beste duurzame oplossingen te komen. 

Over Zuid Friesland On Stage

Zuid Friesland On Stage verbindt het lokale bedrijfsleven in de regio met vmbo-leerlingen van deelnemende scholen. Door jongeren op jonge leeftijd al kennis te laten maken met bedrijven in de regio, faciliteren ze een duurzame relatie tussen leerling en professional. Deelnemende scholen zijn OSG Sevenwolden in Heerenveen en Grou, Bornego College in Heerenveen, Plein Joure, Nordwin College in Heerenveen, Zuyderzee Lyceum in Lemmer, Linde College in Wolvega en het Terra in Wolvega.