De gemeente Weststellingwerf streeft ernaar om duurzaam in te kopen. Voor verschillende producten zijn productcriteria vastgesteld. Deze criteria laten zien hoe een aanbesteding leidt tot duurzame inkoop.

Fairtrade gemeente

Sinds december 2014 is Weststellingwerf een Fairtrade gemeente. Voor meer informatie zie http://www.fairtradegemeenten.nl/(externe link).

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een gemeente bijzonder veel aandacht besteedt aan FairTrade. Van bedrijven tot het café om de hoek van school tot sportkantine, in de supermarkt en kledingzaak. De FairTrade Gemeente Campagne wil de vraag en het aanbod van FairTrade producten vergroten. Op die manier wordt gewerkt aan duurzame armoedebestrijding. FairTrade staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun product.
En dat de omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn. Dus geen kinderarbeid. Geen extreem lange werkdagen. Met aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen, vermindering van energie, en verbeteren van afvalmanagement. Door een gecertificeerd FairTrade product te kopen wordt bijgedragen aan de vooruitgang van mensen elders in de wereld die het een stuk minder goed hebben dan wij.

Heeft u vragen of wilt u ook meedoen met de FairTrade Campagne in Weststellingwerf, stuur dan een e-mail naar fairtradeweststellingwerf@gmail.com.