Inwoners van Weststellingwerf kunnen gebruikmaken van een extra groene container voor hun groente-, fruit- en tuin (gft-)afval.

Wanneer?

Inwoners hebben aangegeven dat er in het groeiseizoen behoefte is aan meer plek om gft-afval kwijt te kunnen. De gemeente vindt dit een goed idee. Behalve dat een extra container aan die wens van inwoners tegemoet komt, hoopt de gemeente dat er hiermee minder gft-afval in het restafval verdwijnt.

Wie dit wil, kan met onderstaand aanvraagformulier een tweede groene container aanvragen. De gemeente levert deze bij jou af.

Extra groene gtf-container aanvragen

Extra groene gft-container afmelden

Wat kost het?

Net als de andere afvalcontainers leen je de extra gft-container van de gemeente. De aanschaf van een container, het uitzetten en het legen en verwerken van afval kost geld. Aan het gebruik van een extra gft-container zijn kosten verbonden. Per jaar betaal je € 40 voor een extra container. Het eerste jaar betaal je voor het aantal nog resterende maanden. De kosten worden verrekend met de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag. De gemeenteraad stelt jaarlijks het tarief vast. Na opzegging kun je niet in het volgende kalenderjaar opnieuw een aanvraag voor een extra groene container doen.

Ik wil liever één grotere container dan twee kleinere, kan dat?

Dat is niet mogelijk. Onze vuilniswagens tillen de containers met een grote arm op. GFT-afval is vaak veel zwaarder dan restafval. Hierdoor ontstaat snel schade aan de containers.