Word online gast van de raad

Wil je weten wat de gemeenteraad allemaal doet? Word dan gast van de raad. De gemeenteraad van Weststellingwerf nodigt inwoners hiervoor uit op de maandagavonden dat er een raadsvergadering is. Vanwege de coronamaatregelen komt de raad niet bij elkaar in de raadzaal. Alle openbare vergaderingen vinden online plaats. Ook gast van de raad is online!

Een aantal van onze raadsleden nodigen jou in deze video's uit om mee te doen als gast van de raad. Onze raadsleden kijken er naar uit om jou online te ontmoeten!

Wat houdt het in om online gast van de raad te zijn?

Een ‘gast van de raad’ avond begint om 18.15 uur en duurt tot ongeveer  21.00 uur. Je gaat online met een aantal raadsleden in gesprek. Je kunt al je vragen stellen. Bijvoorbeeld: "Wat betekent het om raadslid te zijn? Heb ik ook invloed als inwoner?" Je hoort ook wat er gebeurt bij een raadsvergadering en maakt het eerste deel van de vergadering mee.

Hoe word ik gast van de raad?

Om online gast van de raad te worden, moet je je aanmelden. Via de mail krijg je een uitnodiging om vanuit huis mee te doen met de online bijeenkomst. Bij elke raadsvergadering is er plek voor maximaal 15 gasten.

Aanmelden: Gast van de Raad