In mei 2019 startte de gemeente Weststellingwerf een pilot: Griffoenpark 3 werd geopend als een nieuwe en laagdrempelige locatie voor het gebiedsteam Wolvega.  De pilot loopt nog tot en met augustus 2023, maar is inmiddels geëvalueerd. Op basis van alle ervaringen heeft het college opdracht gegeven om het gebiedsteam weer onder te brengen in het gemeentehuis. De voorbereidingen hiervoor starten binnenkort. De nieuwe locatie opent in augustus.

Wat zijn de belangrijkste conclusies uit de evaluatie?

De algemene conclusie uit de evaluatie is dat Griffioenpark 3 een prettige sfeer heeft. Over goed en snel geholpen worden zijn de ervaringen wisselend. Veel genoemde aandachtspunten zijn privacy, zichtbaarheid en veiligheid. Binnen het gemeentehuis zijn deze aandachtspunten beter te realiseren en daarmee een verbetering voor de bezoekers.

Vervolg?

Om het gebiedsteam onder te brengen in het gemeentehuis zijn een aantal aanpassingen binnen het gemeentehuis nodig. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en ervaringen vanuit de evaluatie van Griffioenpark 3. Er worden geen bouwkundige aanpassingen gedaan. Doel is het creëren van een fijne entree tot het gebiedsteam in een prettige sfeer. En vooral een plek waar inwoners, zonder afspraak, hun vragen aan het gebiedsteam kunnen stellen. De inventaris van Griffioenpark 3 wordt zoveel mogelijk hergebruikt. De huur van Griffioenpark 3 stopt in augustus 2023. Vanaf dan moet de nieuwe toegang voor het gebiedsteam in Wolvega in de publiekshal klaar zijn.