Gebruik de Omrin Afvalapp

Inwoners van Weststellingwerf krijgen geen papieren afvalkalender meer thuisgestuurd. Ze kunnen de ophaaldata voortaan bekijken in de Omrin Afvalapp of de afvalkalender zelf uitprinten via de website van Omrin. Gemeente Weststellingwerf zet hiermee in op duurzaamheid én kostenbesparing.

‘‘We willen inwoners stimuleren om minder afval te produceren. Het is dan niet meer passend om een papieren afvalkalender op te sturen. Bij een groot deel van de inwoners belandt de afvalkalender gelijk bij het oud papier. Dat is niet alleen zonde van het papier, maar kost ook jaarlijks veel geld. Daarnaast heeft de app meer voordelen dan de papieren afvalkalender dankzij handige functies’’, vertelt wethouder Mariska Rikkers.

Omrin Afvalapp

In de Omrin Afvalapp staan de ophaaldata van de groene container (groente-, fruit- en tuinafval) en de grijze container (restafval). Via de app kun je herinneringen ontvangen, zodat je niet meer vergeet om je afvalcontainer aan de weg te zetten. Ook krijg je een melding als een ophaaldag wijzigt. Dat is handig tijdens bijvoorbeeld gladheid en sneeuw. Daarnaast bevat de app een scheidingswijzer. De afvalapp is te downloaden in de App Store (voor iPhone of iPad) of Google Play Store (voor mobiel of tablet).

Papieren afvalkalender

Inwoners die geen smartphone hebben, kunnen de afvalkalender zelf uitprinten. Dat kan vanaf eind week 50 via https://www.omrin.nl/afvalkalender. Als dit niet lukt, kunnen inwoners een papieren exemplaar van de gemeente ontvangen. Ze kunnen dit aanvragen door te bellen met 140561 of te mailen naar info@weststellingwerf.nl. De papieren afvalkalender krijgen ze dan thuisgestuurd.

Ophaaldagen

De ophaaldagen blijven in 2022 gelijk. De dagen kunnen wel wijzigen door bijvoorbeeld gladheid of tijdens feestdagen.