Sinds 1 mei is de gemeente Weststellingwerf aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen met een laag inkomen. Zaterdagmorgen 21 mei werd, tijdens de Beweegmarkt in Sportcentrum De Steense, de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouder Mariska Rikkers-Oostkamp en Anne Jochum de Vries, directeur van Sport Fryslân. 

Bijdragen aan gezondheid en geluk inwoners

Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben geen geld voor sport of een culturele hobby. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. De gemeente Weststellingwerf vindt deelnemen aan sport en culturele activiteiten erg belangrijk. Vanuit beschikbare financiële middelen is het mogelijk om aan te haken bij het Volwassenenfonds. De gemeente draagt op deze manier graag bij aan een gezond en gelukkig leven van haar inwoners.

“Als gemeente Weststellingwerf vinden we het belangrijk dat al onze inwoners toegang hebben tot sportieve en culturele activiteiten. Ook inwoners met een kleine portemonnee die leven rond het bestaansminimum. Dit in samenwerking met het volwassenenfonds. Om hen zo een steuntje in de rug te geven, aldus wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp.

Aanvraag doen?

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair die actief is binnen de gemeente Weststellingwerf. Het Gebiedsteam, Stichting Leergeld en de buurtsportcoaches zijn intermediair. De intermediairs zijn ook te vinden via de zoekfunctie op https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/

Over het volwassenenfonds

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald. De visie van het Volwassenenfonds is een inclusieve samenleving waarin iedereen profiteert van de kracht van sport & cultuur. De missie is: het wegnemen van financiële drempels tot sport & cultuur bij volwassenen. Gemeenten, intermediairs en potentiële partners worden opgeroepen om aan te haken bij het Volwassenenfonds, zodat iedereen in Nederland binnenkort kan profiteren van de positieve effecten van sport en cultuur. Meer informatie: www.volwassenenfonds.nl.