Voor het vijfde jaar op rij werd vandaag (woensdag 15 november) de Dag van de Ondernemer in Weststellingwerf gevierd. Gemeente Weststellingwerf en Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) organiseerden een ontbijtbijeenkomst en keynote voor alle ondernemers in Weststellingwerf. In totaal schoven zo’n 65 ondernemers aan bij het ontbijt op het gemeentehuis in Wolvega.

‘‘Ik vind het belangrijk dat we deze dag blijven organiseren. Ondernemers zijn een onmisbare kracht voor onze gemeente. Daar mogen we best even bij stilstaan. Met deze dag bedanken we de ondernemers in onze gemeente voor hun inzet’’, vertelt Roelof Theun Hoen, wethouder economie en recreatie & toerisme.

Keynote: de kracht van een slecht idee

Na een uitgebreid ontbijtbuffet gaf Rico Bakker een keynote over de kracht van een slecht idee. Want is het een slecht idee om reclame te maken voor de concurrent? Of om je Tesla vol te spuiten met graffiti? Wat dacht je van een afvalbak in de boom hangen?
De podia staan vol met succesverhalen, allemaal fantastische geslaagde ideeën. Maar is dat wel het hele verhaal? De mobiele telefoon en het internet: ooit waren dat belachelijk slechte ideeën. Hoe komt het dat een succesvolle uitvinding niet altijd direct gezien wordt als een goed idee?
De aanwezige ondernemers werden door Rico Bakker geïnspireerd om anders te denken en anders te kijken naar ideeën.